פלוטרס , עכירות בזגוגית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

18/03/2017 | 16:34 | מאת: אבי

שלום רב ותודה מראש שמי אבי בן 53 . מאז גיל 30 מעט פלוטרס בשתי העיניים שהתרבו לאט לפני כשלשה חודשים התרבו מאד העכירויות והפלוטרס הנראים כמו חוטים, גושים, קרומים עכורים, עכיבישים ועוד... מאד מפריע ומתיש , גורם לי לחרדה וכל היום להתייחסות לעכירויות הגורמות באור לריצוד .והפרעות. פניתי למס' רופאים בתחום הרשתית שלא הסכימו בשום אופן להמליץ על ניתוח ולטענתם עליי להתרגל למצב. אין הפרדות זגוגית. שאלותיי : 1. האם אני בסכנה להפרדות זגוגית מעבר לכל אדם אחר מעצם התופעה ? 2.האם אני בסכנה להפרדות רשתית מעבר לנורמה? 3. האם יכול עוד להחמיר ועד כמה ? 4. האם יש טיפול טבעי בתופעה ? 5. מדוע אין דרך או טיפול ללא ניתוח כירורגי , המון אנשים סובלים מתופעה זו שאינה מוגדרת כמחלה , ממש בעיה של המון המון אנשים ? 6. איך ניתן למנוע את המשך התופעה? אני כמו הרבה אחרים ממש סובל , יום יום ומה שנאמר לי זה להתרגל והמוח ידע להתעלם . אנא התייחסותך ועזרתך , אני ממש לחוץ. תודה רבה אבי

כפי שודאי הסבירו לך, ה- FLOATERS אינם מחלה, אם כי בהחלט לעיתים מאד מציקים ומעצבנים. הסיכון להפרדות רשתית אינו נובע מה- FLOATERS, אלא ממצב הרשתית, וכן גורמים נוספים כגון קוצר ראיה, ורקע משפחתי. הטיפול כיום באלו שלא מתרגלים - הוא כירורגי, וקיימת גם שיטה בלייזר - אם כי יעילותה קטנה בהרבה, והסיכון לדעתי משמעותית יותר מאשר ניתוח. בקיצור - אם אכן גם בחלוף זמן תרגיש כי התופעה ממש מפריעה לאיכות החיים - ניתן לנתח. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

19/03/2017 | 07:20 | מאת: אבי

מודה לך מאד על התייחסותך, חשוב לי לדעת האם עצם קיום הפלוטרס מהווים תהליך לקראת הפרדות זגוגית מעצם התופעה או שאין קשר ואכן מדובר בתהליך טבעי שקורה לכולם בשלב מסויים בחיים ? תודה רבה רבה מעריך מאד את התייחסותך אבי

19/03/2017 | 07:31 | מאת: אביי

נ.ב לשאלתי הקודמת האם התופעה מחמירה או שנעצרת בשלב מסויים ? כיצד קובע תור למרפאתך? תודה רבה רבה

FLOATERS מופעים גם ללא הפרדות זגוגית. במידה ויש הפרדות זגוגית - לרוב חשים בהבזקי אור, וכן הופעת FLOATERS חדשים / נוספים. פרטי התקשרות צירפתי לתשובה הראשונה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים