חור במקולה וטשטוש ראיה כמו כתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

08/01/2017 | 20:45 | מאת: אמיר

בן 60רציתי לברר לגבי ראית כתם בצבעים שונים אדום.כחול או שחור נבדקתי ע"י רופא עניים ביצעתי בדיקות כולל סיטי +בדיקת פלוסצין מדובר csr בעין ימין דלף שהפסיק מעצמו.לדברי רופא העניים זה חולף מעצמו ואין צורך בטיפול.השאלה שלי אם זה סימן של חור במקולה ויכול לגרום להפרעות בראיה טו שיש טיפול למחלה זו. האם המחלה דומה amd ? תודה

CSR לא קשור לחור מקולרי. אבחנה מבדלת בעיקר בגיל מבוגר היא ניוון רשתית רטוב (AMD) וחשוב לבצע צילום OCT וגם צילום FA במקרים רבים, וכן להבדק על ידי מומחה לרשתית. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) ייעוץ ומרפאה - 3122* (פרטי + קופות חולים) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים