פורום גלולות ואמצעי מניעה
מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה

שלום לכל היועצים אני בת 16 ויש לי חבר כבר 7 חודשים ואני מאד קרובה אליו ומרגישה שיהיה נכון לי לשכב איתו בזמן הקרוב אני מאד מפחדת להכנס להריון בטעות ומכירה סיפורים מפחדים יך זה קורה אחרי רק פעם אחת אמאל'ה:( בשביל שאני ארגיש נוח ואולי יהיה לי כיף אני רוצה ללכת לקבל מרשם לגלולות. אפשר רופא משפחה? חובה רופא נשים? חובה בדיקה? כמה זמן לפני אני צריכה להתחיל לקחת שזה יהיה בטוח? אני מפחדת קצת אז תענו לי בבקשה מהר:))) תודה!
רציתי לדעת איך הגלולות האלה?
לי הן עשו דימומים בין המחזורים והרופא החליף לי לסוג אחר...
אני חצי שנה אחרי לידה והמחזור שלי עדין לא סדיר, קיבלתי פעם אחת לפני חודש וחצי. השבוע התחלתי לקחת גלולות פלורט במטרה לסדר את המחזור ורציתי לדעת אם כבר בסוף החפיסה הראשונה אני יכולה לצפות לקבל?
נראה לי שכן, את תקבלי מחזור אחרי שתסיימי את החפיסה הראשונה, קחי בחשבון שזה יכול לקחת יום-יומיים...
שלום, רציתי לדעת עם כל הגלולות בחפיסה אחת של פמינט הם אותו דבר, כלומר אין משמעות לאיזה גלולה לוקחים מתי (אם לא לוקחים לפי הסדר) או שקיימת חשיבות לסדר בגלל שכל גלולה מכילה חומר אחר המתאים לשלב מסוים בתהליך המחזורי? תודה מראש
קיבלתי מהרופא שלי מרשם לגלולות פלורט למניעת הריון. הבנתי ממנו שהגלולות טובות גם למי שיש לה בעיות בעור הפנים (פצעים). תוך כמה זמן מתחילת השימוש אני אמורה לראות שיפור? (אני לוקחת חודש אחד).
בד"כ רואים שיפור תוך 3-4 חודשים.
האם יש סיכון בריאותי בשימוש רצוף בנובהרינג, ללא הפסקה של שבוע בין טבעת לטבעת (כדי למנוע קבלת וסת)? האם יש חשש של כניסה להריון בשימוש רצוף בנובה רינג ללא הפסקה של שבוע?
זה בסדר, אפשרי ללא בעיה רפואית או פגיעה ביעילות.
אחד מהימים שלקחתי גלולה "מילאן" גיליתי שאני בפיגור של יום כלומר היה יום שבת וגילית שלפי החבילה אני לוקחת של יום ראשון כנראה או שלקחתי גלולה פעמיים ביום בלי כוונה או שנפלה לי גלולה מהחבילה...בסופו של דבר במקום לסיים את החבילה ביום שלישי אני אסיים אותה ביום שני מה עושים במקרה כזה והאם יש סיכון?
מסיים יום קודם ומתחילים חפיסה חדשה לאחר שבוע (יום מוקדם ממה שהיית רגילה). עד תום החפיסה הנוכחית מומלץ להשתמש גם בקונדומים ליתר ביטחון.
שלום, אתמול בבוקר גיליתי שאני באיחור של 11 שעות בנטילת גלולה. נטלתי אותה באותו הרגע כמובן. עלי להוסיף שזו הייתה הגלולה הריביעית לפני הסוף בחבילה. למזלי הרע מאוד באותו ערב שכבתי עם מישהו ובאמצע הסקס גילינו שהקונדום נשאר בתוכי. הוא כמובן עוד לא גמר אבל ידוע לי שגם בלי לגמור יוצא זרע. לקח לי זמן עד שהצלחתי להוציא את הקונדום מתוכי. האם עלי לקחת את הגלולה שאחרי? האם לקחת אותה אחרי 24 שעות זה מאוחר מדי? אני גם רוצה להוסיף שאני נוטלת ראקוטן. האם יש לזה השפעה. אשמח לתושבה, מאוד מודאגת! תודה!
תרגיעי... אם לא עברו יותר מ-12 שעות מהשיכחה זה עדיין בסדר ואת אמורה להיות מוגנת. גם קונדום וגם לא גמר בפנים? לדעתי את יכולה להיות מאד רגועה. בקיצור, לדעתי אין צורך ליטול פוסטינור.
שלום, בני כבר בן שנה וחודשיים ואני מניקה אותו רק לפני השינה ואחריה. אני מתלבטת כעת באיזה אמצעי מניעה להשתמש: גלולות או התקן. רופא אמר לי שגלולות לנשים מניקות עלולות לגרום לדיכאון. האם אכן כך?אשמח לקרוא את המלצתכם. תודה
אחת מתופעות הלואי האפשריות בגלולות בכלל היא דיכאון (לא שכיח), וגם להתקן עשויים להיות סיבוכים (דימומים, דלקות). לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. את יכולה להתחיל עם הגלולות ואם חלילה יהיו בעיות, תמיד תוכלי להפסיק. מצד שני אם לא בא לך להתעסק עם נטילה יומית (וכמובן בלי לשכוח) ואת לא מעונינת בהיריון לפחות בשנה-שנתיים הקרובות, הרי שהתקן יכול להיות מתאים יותר. בקיצור, את צריכה לעשות חושבים ולראות מה מתאים לך.
היי, אני לוקחת גלולות מסוג פמינט, זאת החפיסה השלישית שלי. אני רוצה להקדים או לאחר את המחזור. איך אני עושה את זה? לא עושה שבוע הפסקה בין החפיסות? או שעושה הפסקה יותר גדולה? והאם אני עדיין אהיה מוגנת? תודה
את יכולה לקחת ברצף את החפיסה הבאה או לקצר את שבוע ההפסקה ללא בעיה. בשום פנים ואופן את לא מאריכה את ההפסקה, כי אז את פוגמת ביעילות!
אני התקנתי התקן תוך רחמי לפני כחודש ימים לפני 4 ימים קיבלתי מחזור ראשון עם ההתקן, ביום השלישי למחזור אני עם דימומים חזקים וכאבי תופת בבטן התחתונה הכאבים מגיעים אף לרגלים ומצב שאני בקושי יכולה ללכת על הרגלים. שאלתי האם זה טבעי, הגיוני בכאבים הללו, בגלל שההתקן יחסית חדש בגפי, או שמה זו תופעה נדירה ויש לגשת מיידית לרופא אשמח לתשובתכם
בהחלט יתכן. לרוב הענין דועך ככל שעובר הזמן, אבל במקרים מסויימים זו אחת הבעיות האפשריות עם התקן רגיל (להבדיל מהמירנה).
שלום, אני לוקחת גלולות יסמין כבר 3 שנים. לפני כחודשיים התחלתי לקחת כדורים בשם -טרביאנפין- נגד פטרת בציפורניים. האם ישנה סכנה כי התרופה משפיעה לרעה על השפעת הגלולות ולמניעת ההריון?.. תודה רבה
לא מכיר ספציפית את התרופה הנ"ל. אבל הכי פשוט זה לפתוח את העלון המצורף לתרופה (טרביאנפין) ולראות מה כתוב שם לגבי פעילות עם תרופות אחרות.
לא כתבת את הסיבה שבגללה את מעוניינת לקחת גלולות, האם כאמצעי מניעה או אולי בגלל בעיות במחזור. לפי מה שאני יודעת הגלולות שהזכרת (פלורט) מתאימות גם לבחורות שסובלות מאי סדירות של המחזור ונראה לי שאפשר לקחת אותן לאורך שנים.
בעבר נטלתי גלולות ויכולתי לשחק איתן איך שרציתי אם לא רציתי לקבל באותו שבוע.... הרופא שלי שינתה לי גלולות ועברתי למינס.... איך אני משחקת איתן עם יש לי בחפיסה 28 גלולות?
בתור התחלה אני לא אוהב את המינוח "לשחק עם הגלולות. גלולות הן לא משחק אלא תרופה לכל דבר. אם כוונתיך זה כיצד לשנות את המחזור או לדלג עליו, אז 4 הגלולות האחרונות הן פלצבו ואינן מכילות חומר פעיל ולכן לא חובה לקחתן (זו הסביה ששם מקבלים את המחזור). ולכן ניתן לעבור ישר לחפיסה חדשה ולותר עליהן.
ואם יצא לי שחודש אחד לקחתי אקסטרה גלולות וחודש אחרי לקחתי פחות גלולות ממה שצריך (לוקחת מינס), זה משפיע על האפקטיביות שלהן? אם עכשיו אני בגלולה שנייה בחבילה (בדיוק נגמר המחזור) מה הסיכוי להכנס להריון?
שלום! יש לי שאלה בנושא גלולות נגד הריון אני וחברה שלי בני 19 עד היום קיימנו יחסי מין עם קונדום. החברה שלי רוצה לעבור לגלולת. האם זה בטוח ועד כמה ואם אפשר לגמור בפנים?
גלולות הן הדבר הבטוח ביותר עבורכם כנגד כניסה להיריון ויעילותן גבוהה מאד אם משתמשים בהן כראוי. אני מציע וממליץ בחום, שחברתך תיגש לרופא/ת הנשים שלה להתייעצות מסודרת בנושא.
חיברתי שתי חפיסות גלולות ברצף כדיי לדלג על מחזור אחד, ופתאום היום כשאני 6 גלולות לפני סיום החפיסה השניה ברצף הרגשתי כאבי בטן תחתונה כמו כאבי מחזור בדיוק וירד לי גם מעט דם חום כזה..ממש כמו מחזור. אני מעדיפה כבר לקבל את המחזור עכשיו האם אפשר לוותר על 6 הגלולות האחרונות בחפיסה ולהתחיל את ההפסקה של השבוע מהיום כבר? או שזה יכול לפגוע בהגנה שלי? תודה מראש!
כבר עניתי לך על השאלה בפורום אחר...
שלום, אני נוסעת לארה"ב לטיול של שבועיים. באיזה שעות אני אמורה לקחת את הגלולה? ע"פ שעון ישראל או לפי השעון בארה"ב?
לפי איזה שעון שבא לך, העיקר שלא תשכחי. רק במעבר בין השעונים להקפיד שהנטילה ביום המעבר לא תחרוג מעבר ל-12 שעות בכדי לא לפגום ביעילות הגלולות. תעשי חיים...
אני משתמשת בגלולת מינס והמחזור היה מגיע לי כל חודש באותו תאריך והכל היה טוב. לפני יומיים קיבלתי מחזור כשבועיים בלבד אחרי המחזור ועשרה ימים לפני המועד הרגיל. הדימום חזק מהרגיל ואין לי את ההרגשה הרגילה של המחזור, יש ממש גושי דם, לא פספסתי גלולה בחודש הזה. האם יש חשש שאני בהריון? ואם לא, מה יכול לגרום לדימום הזה?
זה ממש דחוף.אני לחוצה ממש. אשמח לתשובה בהקדם.
אחרי שהסתיים לי המחזור התחלתי לקחת גלולות כרגיל ויצא ששכחתי לקחת איזה יומיים וחצי מסיבה מסוימת. זאת אומרת..לקחתי 5 גלולות עשיתי הפסקה של יומיים וחצי וקיבלתי מחזור! מחזור נוסף אחרי שבוע אמרו לי שבגלל שלקחתי רק 5 גלולות לפני וזה רק תחילת החפיסה זה לא קריטי אז להמשיך לקחת כרגיל עד סיום החפיסה גם בזמן שאני במחזור. השאלה שלי- האם זה בסדר? הכל יהיה תקין? והאם המחזור שלי אמור להיות קצר יותר?
באותה סיטואציה, אשמח גם לקבל תשובה.
לא ב-100 אחוז אפשר להדבק מאיזורים שלא מכוסים ע"י קונדום
לחברה שלי יש מחזור לא סדיר והייתה בבדיקה אצל רופא בשביל להתחיל לקחת גלולות (יסמין) ואמר לה להתחיל תוך שבועיים גם אם לא יגיע מחזור אז השאלה שלי אם היא מתחילה עם הגלולה הראשונה כמה זמן לוקח לזה להשפיע אחרי כמה זמן אפשר לקיים יחסי מין? עשינו את זה אחרי שעתיים זה מסוכן?
אם היא התחילה ביום הראשון למחזור היא מוגנת מהרגע שהוא נפסק. אם היא התחילה ללא קשר למחזור הייתי מציע להשתמש בקונדומים עד תום החפיסה הראשונה.
שלום, אחרי הפסקה של שימוש בגלולות החלטתי לחזור, אך לא לקחתי את הגלולה הראשונה לפי ההוראות (ביום הראשון למחזור) אלא התבלבלתי ולקחתי את הגלולה הראשונה עם סיום המחזור. במשך החודש(במשך הזמן שאני נוטלת גלולות) קיימתי יחסי מין, האם אני מוגנת על אף שלא פעלתי לפי הוראות השימוש בתחילה? אציין כי השתמשתי בגלולות בעבר. אם אני רואה שאני לא מקבלת.בדיקת הריון תעזור? תודה.
את לא מוגנת כראוי. אם המחזור מאחר להגיע, תעשי בדיקת היריון.
אני 6 חודשים אחרי לידה, הנקתי את בני במשך 5 חודשים ונטלתי גלולות סרזט, לאחר שהפסקתי להניק הרופא הביא לי מרשם של הרמונט ואמר לי שיש לקחת את הגלולות מהיום הראשון של המחזור, בינתיים יותר מחודש מאז שהפסקתי להניק שאני לא מקבלת מחזור. האם אפשר לקחת את הגלולות גם אם לא מופיע המחזור?
כן את יכולה, אבל ליתר ביטחון בחפיסה הראשונה תשתמשי גם בקונדומים.
מה אמצעי המניעה הטוב ביותר עבורי?
אם בריאותך תקינה - גלולות לך יהיה הבקרה על מניעת ההריון לגבי הגנה ממחלות גלולות לא מגנות !!!
את זה ניתן לומר רק לאחר שתגשי לרופא/ה שישאלו אותך שאלות בנוגע לבריאותך ובריאות משפחתך. לרוב הנערות גלולות יכולות להתאים אם אין בעיות המונעות מהן ליטול אותן. אבל כנגד מחלות מין למיניהן הפיתרון הוא קונדומים.
המחזור שלי נגמר ביום חמישי וביום שישי חזרתי לקחת את הגלולות, מליאן. שכחתי לקחת גלולה מס' 2 (ביום שבת) ולקחתי אותה למחרת בבוקר. קיימתי יחסים לא מוגנים עם חבר שלי יומיים אחר כך, ז"א יום שלישי. מה הסיכוי להריון? אשמח לקבל עזרה. תודה מראש נטלי
תלוי. אם לא עברו יותר מ-12 שעות מהשעה שבא היית אמורה ליטול את הגלולה שנשכחה ועד שלקחת אותה, את עדיין מוגנת. אם עברו יותר מ-12 שעות, הרי שהיעילות נפגמה.
את הגלולה לקחתי לאחר 15 שעות. האם אני צריכה לפנות לגניקולוגית בכדי לשלול הריון?
ממה שקראתי וביררתי יש התחיל לקחת גלולות ביום הראשון של הוסת..ומה קורה כאשר לוקחים? הוסת ממשיכה או נפסקת? ואם נפסקת, אז אחרי כמה זמן? והאם אני יכולה לקחת גלולות לא מהיום הראשון של הוסת אלא מיום אחר כדי לשנות את התאריך של המחזור?...
לרוב המחזור ממשיך ואולי מתקצר מעט. אם ברצונך לשנות את יום המחזור, את יכולה בסוף החפיסה להמשיך ישר לחפיסה הבאה ולהפסיק לקראת היום המועדף שלך, או לקצר את שבוע ההפסקה בין החפיסות בכדי להתאים את תאריך המחזור המועדף.
האם אני חייבת להתחיל לקחת את הגלולות ביום הראשון של הוסת? אם אני אקח גלולות שבועיים אחרי הוסת, זה יזיק?..
היי אני לוקחת באופן סדיר כבר 7 חודשים הרמונט. לאחרונה החלפתי את הסוג ליסמין, עשיתי הפסקה של שבעה ימים למחזור והתחלתי לקחת יסמין אחרי שמונהימים כמו שנאמר לי. אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין לא מוגנים ורציתי לדעת אם אני בכל זאת מוגנת או ששיש סיבה לדאגה? אני ממש מודאגתת אני אשמח לקבל עזרה..
זה בסדר, לדעתי את מוגנת
היכן יש אפשרות לרכוש את הפמולן, הסרזט גורם לי לדימומים? או שמא אקח שתי גלולות של סרזט ביחד, כך שמעתי רופא נשים שהמליץ לחברה שלי???
אין יותר פמולן, אבל יש גלולה אחרת שנקראת "מיקרולוט". לרוב הדימום נגרם מרירית דקה בשל הגלולות, ולקיחת 2 גלולות לטעמי רק יכולה להחמיר את המצב ולא לעזור.
יש בבני ברק, אני היום קניתי בחמישים שקל לחודש, מי שרוצה פרטים מוזמנת לשלוח מייל לכתובת, [email protected]
אפשר להשיג פמולין בבית מרקחת פארמה שופ בכפר סבא 09-7425850
השגתי את הגלולה במחיר הכי טוב והשרות האדיב ראוי לשבח!קיבלתי עזרה מיידית ושרות מצויין ,אנשים דתיים שמטרתם לעזור. הטלפון של בית המרקחת 03-7582333
התקינו לי מירנה ורציתי לדעת כמה זמן אחרי ההתקנה אפשר לקיים יחסים תודה
כשבוע עד 10 ימים.
אני בת 20. מקיימת יחסי מין ולכן משתמשת בגלולות מרסילון כ- 16-17 חודשים. מאז ומתמיד (לפני הגלולות) בזמן מחזור היו לי כאבים קשים לאורך השבוע של המחזור ובעיקר ביום השני. מעת לקיחת הגלולות הכאב פחת, אך ביום השני למחזור אני עדיין סובלת מאוד, ובהמלך השבוע עשיית צרכים מלווית בכאב מאוד קשה בבטן שאפילו גורם לי להתפתל מכאבים. הערה חשובה: אני בד"כ סובלת מעצירויות - רציתי לדעת אם גם לזה יש קשר שגורם לכאב להחמיר. דבר נוסף - לפני שלקחתי גלולות ההפרשות היו בצבע כמעט לבן, ולאחר שהתחלתי עם הגלולות הן הכהו את צבען והצהיבו משום מה - האם כדאי לבדוק?... או שזה לא בגלל הגלולות בכלל והגורם הוא קיום יחסי מין?... עברתי בדיקת דם לבדיקת תפקוד כבד והתוצאות יצאו בסדר גמור. הרבה אומרים שגלולות אמורות להקל על הכאב, השאלה שלי היא, האם יכול להיות שבעקבות לקיחת הגלולות הכאב במתן צרכים אפילו החמיר?... ומה הגורם? יכול להיות שהגלולות לא מתאימות? יכול להיות שהסיבה היא העצירויות? או שיכול להיות שכל גלולה אחרת גם כן רק תחמיר את המצב ושעליי להפסיק לצמיתות?...
אפשר תשובה בבקשה?....
שלום, אני בת 42, יש לי שני ילדים. אני עם התקן מירנה כבר 5 שנים. כעת, פג תוקפו של ההתקן ואני צריכה להחליט עם אמצעי מניעה מתאים לי: המירנה גורם לי להיעלמות הווסת, לגמרי. במשך 5 שנים לא היה לי מחזור. זה מפריע לי, כי זו התערבות גדולה מדיי במחזוריות האישה, מה גם שאין לי דרך לעקוב אם במקרה נכנסתי להריון 0יעילות ההתקן אינה 100%). אני לא יכולה לקחת גלולות או אמצעי הורמונלי אחר, כי יש לי קרישיות יתר. באיזה אמצעי כדאי לי להשתמש? האם התקן רגיל, ללא הורמונים, הוא מומלץ לי? מה יהיו התופעות שלו? תודה.
ממליצה על התקן מונה ליזה. יש לי אותו. בדיוק מהסיבות שציינת + העובדה שהתקן מירנה יכול לגרום לגודש בחזה ולציסטות בשחלות. חוץ מדימום מוגבר במחזור החודשי-7 ימים לעומת 4. אין תופעות אחרות ואני מרוצה מאוד. ניבה
שלום. אני בת 40.יש לי התקן מירנה במשך שנתיים. בתחילה היה גודש רב בשדיים, שהתפוגג. ב us וממוגרפיה שעשיתי לפני שבוע, הופיעו ציסטות בשדיים, והתגלה גוש בגודל 14 מ"מ, בחזה. עשיתי ביופסיה לפני מס' ימים, ואני ממתינה לתשובה. במידה והגוש שפיר, האם אני יכולה להמשיך כרגיל עם ההתקן, או רצוי להוציאו? (לאמי סרטן השחלות).
לפי מה שידוע לי נשים אפילו עם סרטן השד יכולות להשתמש במירנה כי הורמון הפרוגסטרון לא נראה לי שמשפיע או קשור. אני לעצמי לקחתי התקן ללא הורמונים. מתמודדת עם מחזור ארוך יותר וכואב אבל עדיף מנפיחות בשדיים או ציסטות בשחלות שנגרמות ע"י הפרוסטרון במירנה-אימי נפטרה מסרטן שחלות..
שלום , בין הפסקת הגלולות (כול החפיסה 21 כדורים) לקבלת המחזור עוברים בערך ארבע ימים , האם זה מוגן לקיים בארבע ימים הללו יחסי מין ללא חש להריון תודה
התשובה היא כן את מוגנת בהנחה שנטלת את הגלולות כמו שצריך
ד"ר שלום, הסיפור הוא כזה - אני לוקחת גלולות (מליאן) כבר שנה ברצף, לפני זה עשיתי הפסקה של שלושה חודשים, ולפני ההפסקה - שלוש שנים על גלולות. זה הרקע, עכשיו העניין. התייעצתי עם רופא נשים על כך שאני צריכה לקבל מחזור בדיוק ביום שזה ממש, אבל ממש לא מתאים. בדר"כ אני פשוט מסתדרת, אבל הפעם זה פשוט ממש לא יכול לקרות. הוא אמר לי, בגלל שיש לי משמעת מאוד קפדנית בנושא הגלולות - שזה בסדר באופן חד פעמי להמשיך לחפיסה הבאה ישר בגלולה האחרונה של הנוכחית (מה שאומר - היום), ובכך "לדלג" על מחזור. מאחר ואני לא רוצה להביא ילדים בקרוב, אין שום משמעות או בעיה עם זה. אבל, פתאום גיליתי שביום ראשון דילגתי על גלולה, ומאחר וקיימתי יחסי מין - לקחתי פוסטינור כי אני מאוד חוששת. השאלה שלי היא כזו - האם זה עדיין בסדר ללכת בעקבות המלצת הרופא? אשמח לתגובתך המקצועית במהרה תודה!
אני בת 18 ואני רוצה להתחיל לקחת גלולות פעם ראשונה .. אני רוצה תגלולות מינס כי יש להם הכי פחות הורמונים .. יש לי שאלה אפשר לקנות גלולות בלי מרשם רופא או שחייב ? ואני מתגייסת והרופא בצבא לא ייתן לי את מינס .. מה אני צריכה לעשות ? תודה
תעשי טובה ומצווה לעצמך ותתייעצי עם רופא ! יש נשים שאסור להן בכלל להשתמש בגלולות.
שלום, בעבר הייתי משתמש בדיאנה ורוב הפצעים עברו לי. אני הפסקתי את השימוש בדיאנה משום שזוהי גלולה "כבדה" יחסית והייתי רוצה לשאול איזה עוד גלולות יש עם טיפול קוסמטי שאינן כבדות כמו דיאנה? הרופאה רשמה לי "הרמונט" אבל כאשר קראתי עליה לא ראיתי שום דבר שמזכיר טיפול באקנה, האם עלי לבקש להחליף את הגלולה?
אני לוקחת גלולות כבר 3 שנים ברציפות , ואני מרגישה ירידה ניכרת בחשק המיני,תמיד חשבתי שזה מהשגרה היום יומית אבל עכשיו התחלתי לחשוב שזה יכול להיות מהגלולות (אני לוקחת מרסילון).השאלה שלי אם יש מצב שהירידה בחשק המיני היא באמת מהגלולות?ואם כן מה הפיתרון
הפיתרון - לחזור לרופא ולספר לו את מה שסיפרת כאן, והוא צריך להחליט אם לתת לך משהו אחר
שלום, עד היום השתמשתי בגלולות הנקה לפני כחודש הפסקתי להניק ואני מעוניינת לעבור לגלולות רגילות מכיוון שאני במחזור לפחות פעמיים בחודש וזה מאוד מטריד. כיצד עוברים מגלולה לגלולה האם אני צריכה לסיים את החפיסה שהתחלתי או שאפשר מיד להתחיל עם הגלולות הרגילות. תודה מראש.
חשוב לי להוסיף שרק התחלתי כעת חפיסה חדשה לפני 3 ימים.
התחלתי לקחת גלולות לפני חודשיים בערך. לאחר החפיסה הראשונה הגיע המחזור והכל היה בסדר. עכשיו סיימתי חפיסה שנייה וכבר 3 ימים שהמחזור לא מופיע. לא פספסתי או שכחתי אף גלולה.האם זה תקין שעדיין לא הופיע מחזור? האם אני אצטרך להמשיך בלקיחת הגלולות כרגיל?
נשמע תקין.לתים הדמם בהפסקה הוא קל ביותר- הכתמות או אף לא מופיע . במידה ולא שכחת הרי את מוגנת. חדשי חפיסה בתום שבוע ההפסקה .
חברה שלי שלוקחת גלולות אומרת שזה עוזר לה לפצעים על הפנים. זה נכון או שזה סתם מיקרי?
שלום, אני נוטלת גלולות מינס. מתי אני יכולה להחליף ממינס לפמינט?? כשאני מגיעה במינס לגלולות הלבנות (הלא פעילות) אני לא לוקחת אותן, מחכה שבוע.. ואז מתחילה עם הפמינט? האם אני אשאר מוגנת לאחר שאקח את הגלולה הראשונה של הפמינט?
שלום ביום שאת מתחילה חפיסה חדשה תחליפי גלולות. את תהיי מוגנת מההתחלה. דר' צחי בן-ארויה
אז כן לקחת את הלבנות-הלא פעילות, מבלי לחכות שבוע?!
בת 38 +3 שוקלת להתקין "מירנה".שאלות: האם מומלץ,האם זה לא מסוכן לא לקבל ווסת,והאם ישנם דיווחים על עלייה במשקל עם התקן הנ"ל? אבקש לקבל תשובה לשאלה נוספת ברשותך. נאלצתי להחליפ פעמיים גלולות מפני שהייתי מקבלת כאבי ראש(מיגרנה) חזקים, פעמיים בחודש (כרגע משתמשת ב cerazette) וכמעט ואין כאבים (גם לא ווסת),שאלה:האם "מירנה" יגרום לכאב ראש (מיגרנה)???
תענו בבקשה!!! תודה.
האם הגלולות הלבנות במינס הן בעלות הורמונים או שהן פלאסיבו?
היי - אני לא רופאה, אבל אני משתמשת במינס, והגלולות הלבנות הן פלאסיבו. בוודאות מחלטת. אם אני לא טועה הן סתם סוכר...
אני לוקחת גלולות מרסילון מזה כשנה ומקיימת יחסים על בסיס קבוע. ביום שני שכחתי לקחת גלולה ואת הגלולה של יום שלישי כבר לקחתי. ביום שלישי בערב קיימתי יחסים. מהם סיכויי להיכנס להריון? כיצד עלי לנהוג עכשיו? להפסיק את הגלולות? (אמורה לסיים ביום שבת) לקחת פוסטינור? אשמח לתשובה במהרה. תודה מראש
לא קורה כלום מפספוס של גלולה אחת. להבא הקפידי
התחלתי כלפני חודש לקחת גלולת אני משתמשת במינס וערב אחד שחכתי לקחת את הגלולה ונזכרתי אחרי יותר מ12 שעות אז לא לקחתי ודילגתי עלייה השאלה שלי היא האם זה יכול להוות בעיה במחזור או בהשפעתן של הגלולות?... תודה רבה.
היי אני חושבת (ומנסיון) דילוג על גלולה אחת בחודש לא אמור להשפיע... אם אינך סוכת על התשובה שלי תראי למטה שאלות דומות לשלך...
התחלתי החודש לקחת גלולות יסמין האם אני מוגנת מפני הריון גם במהלך השבוע הפסקה בין חפיסה לחפיסה?
כן אבל בחודש הראשון צריך להשתמש באמצעי מניעה נוסף
שלום, אשמח אם תעזרו לי , נטלתי 2 גלולות יסמין ברצף האם זה יכול להזיק..מה אני אמורה לעשות להמשיך כרגיל את החפיסה?
הייראיתי למטה שכבר שאלו את השאלה שלך- ואין עם זה בעיה
היי אני משתמשת כ4 חודשים בגלולות מסוג לודן.. בתקופה הזאת אני הרבה יותר מדוכאת ועצבנית.. זה ממש משפיע על הקשר שלי עם החבר.. אני מתעצבנת עליו סתם וחסרת סבלנות.. יכול להיות שזה בגלל הגלולות? אני חיילת.. יש גלולות אחרות שהצבא מספק חוץ מלודן? תודה :)
הפורום הזה לא של הצבא, כך שאין כאן רופא צבאי שייתן לך אינפורמציה... (ולא משנה גם אם יש מבצעים כאלה או אחרים לחיילות, כי המחיר הוא לא מה שקובע) ההגיון אומר שאת צריכה לגשת שוב לרופא שנתן לך מה שנתן, לספר לו מה שסיפרת כאן, ותפקידו לייעץ לך מה לעשות בהמשך.
לפי מה שאני זוכרת הגלולות שיש בצבא הן דיאנה ויסמין ובלי שום קשר המחירים של הגלולות משתלמים כאשר קונים אותם בחבילות של 3 אם זה עניין של כסף. מעבר לכך, אם את מאיזור המרכז יש רופאה מאוד טובה שמקבלת בראשל"צ והיא שייכת לרופאות שמטפלות בחיילות- תבדקי ברשימות של רופאי הנשים שקיימים אצל משקית הת"ש או החינוך
שלום ד"ר אני בת 21 והתחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה (מינס) ביום הראשון של המחזור החודשי. המחזור היה נורא גושי לא ייחסתי לזה כל חשיבות.. וראיתי שהוא נמשך יותר מהרגיל.. בד"כ המחזור שלי נמשך כ4 ימים. עכשיו כבר 13 ימים אחרי, עדיין יש לי הפרשות חומות דמיות כאלה.. ודימום קל מאד (שהתחיל רק היום..) מלווה בכאבים חלשים בבטן התחתונה.. (חשוב לי לציין שלפני הגלולות הייתי עם אנטיביוטיקה בגלל דלקת בשתן. אם יש איזשהו קשר..)
היי רונה אני בדיוק מחפשת חומר על אותו מקרה בדיוק גם אני התחלתי גלולות[יסמין]והמחזור שלי לא מפסיק עכשיו אי יותר חושבת שזה דימום מאשר מחזור ולא מבינה מה ןלמה? אשמח לתשובה במידה וניתנה לך אחת כזו מלי
שלום. לקחתי גלולות יסמין במשך כשנתיים וחצי ויצא שעשיתי הפסקה של חודש והמשכתי שוב ואני בחפיסה ה4 ובחודש האחרון יצא לי לקחת כמה גלולות באיחור ( פחות מ12 שעות) ואחת באיחור של מעל 12 שעות...האם יש סיכוי שאכנס להריון?
היי מנסיון לא אמורה להיות בעיה.