תוצאות מיפוי כליות עם אבחנה להידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/07/2016 | 23:08 | מאת: מלי ש

שלום. בתי בת 18 וחצי. בעקבות דלקות בשתן שארעו רק לאחרונה (פעמיים תוך 3 חודשים) מלווה בכאבים בצד שמאל וחום.נשלחה לus ובעקבות התוצאות נשלחה גם למיפוי כליות. וזאת התוצאה למיפוי של כליה אחת (השנייה בעוד שבוע): מה יהיה המשך הטיפול? השירות הצבאי נדחה עד לאחר סיום הבירור. האם יגייסו אותה במצב זה? ( בהמשך העתקתי לכאן את תוצאות המיפוי). תודה על התשובה מיפוי כליות כולל בדיקת SPECT : הזרקה : mCi 5 DMSA TC-99 סיבת הפניה : הערכת תפקוד כליות . הידרונפרוזיס . ממצאים : כליה ימנית גדולה ) קומפנסטורית ,(? ללא פגמי מילוי קורטיקלים . כליה שמאלית קטנה מאוד עם קליטה ירודה ולא הומוגנית . מודגמים פגמי מילוי קורטיקלים רבים בכליה . תפקוד יחסי של הכליות , כליה שמאלית 4% , כליה ימנית 96% . סיכום : כליה שמאלית קטנה עם תפקוד מאוד ירוד ופגמי מילוי קורטיקלים .

שלום רב המיפוי מראה שהכליה השמאלית עם תפקוד ירוד והיא קטנה. יש עוד בדיקות וצילומים שצריך לעשות כדי לברר מה המצב. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים