רפלוקס כלייתי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/07/2014 | 11:15 | מאת: קרין

שלום ביתי בת שנה וחמישה חודשים.בUS מיילדותי התגלה הידרונפרויס והידרואורטר.עד כה ביצעה ציסטוגרפיה ומיפוי DMSA וכמובן US רבים למעקב. נמצא שיש לה מערכת מאספת כפולה מימין עם שני אורטרים.ראורטר אחד עם רפלוקס גרדה שתיים נכנס לחלק עליון בלפוחית ולקוטב תחתון בכליה ואורטר שני נכנס תחתון בשלפוחית באופן אקטופי ולמערכת עליונה בכליה ולו רפלוקס דרגה 5 .במיוי נמצא כי הכליה הימנית תורמת כ-50 אחוז מתפקוד שתי הכליות והקוטב העליון שאליו יש רפלוקס דרגה 5 תוקם 24 אחוז.אציין כי כליה שמאל תקינה במבנה ותפקוד. קראטינין תקין תמיד.תחת טיפול מונע באנטיבוטיקה שונה כל פעם,סבלה עד כה מ-5 זיהומים -פיילונפריטיס ,חלקם עם ESBL.אשפוז אחרון לפני כשלושה שבועות.מועמדת לניתוח פתוח לחיבור מחדש של האורטר האקטופי התחתון.טרם ניתן תור.שאלתי היא...האם אפשר לבצע את הניתוח באופן לפרוסקופי?האם הייתה ממליץ טיפול אחר? האם אפשר לקבל קישורים למאמרים בנוגע לניתוח? אני רוצה לדעת סיבוכים,סיכונים? תודה

24/07/2014 | 12:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום קרין, כאשר אנו דנים במערכות מאספות כפולות חשוב לזכור שמדובר בבעיה מורכבת מבחינה אנאטומית . הטיפול בבעיה צריך להיות לאחר היכרות טובה עם המקרה. יש מספר דקויות שחשוב להבינם לפני שניגשים לטיפול. ממה שקראתי כאן יש רפלוקס דרגה 5 לקוטב העליון. בד"כ הקוטב העליון אינו סובל מרפלוקס אלה מחסימה . חשוב מדוע בכל זאת יש רפלוקס לקוטב. אולי מיקום הפיה בצוואר של השלפוחית או מיקום אנאטומי אחר שגרום לרפלקוס. ניתוחים לאפארוסקופים אני מבצע באינדיקציות רבות אך חשוב לדעת אם ביתך מתאימה לטיפול לאפארוסקופי. אני בדרך כלל מבצע ניתוחים לאפארוסקופים של השקת קוטב עליון לתחתון במקרים של חסימה בקוטב עליון כאשר אין רפלוקס בקוטב תחתון . במקרה של ביתך יש רפלוקס ולכן עדיין קיימת אפשרות של השקת שופכן לשופכן עם הזרקה של דפלוקס לקוטב התחתון . אני רק מעלה אופציות וכמובן לא המלצה טיפולית מכיוון שלא ראיתי את ביתך ואת ההדמיות השונות http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D_-_Laparoscopic_surgery_in_pediatric_urology - זה מאמר כללי על ניתוחים לאפארוסקופיים בילדים. http://europepmc.org/abstract/MED/17509348 - תקציר של מאמר שהייתי מעורב בכתיבתו על ניתוחים לאפארוסקופיים במערכת מאספת כפולה. אשמח לבדוק את הילדה שלך בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים