דלקת חוזרת בדרכי השתן אצל תינוק בין שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/01/2013 | 17:30 | מאת: אבא טרי

שלום רב, בני בן ה 3 חודשים סובל מזה פעם שניה מדלקת בדרכי השתן. הפעם הראשונה היתה בגיל חודש והפעם השניה כרגע (בהפרש של פחות מחודשיים) בפעמיים הללו החיידק הוא אי-קולי והאבחנה היתה לאחר שמצאו ריכוז של 500 (ערכים) של איקולוציטיס. הבנתי שכעת אנו עומדים בפני הנושא של בדיקת הציסטוגרפיה על מנת לבדוק אם מדובר בריפולוקס פנימי. שאלתי היא, 1. האם בגיל זה של 3 חודשים אפשר לבצע אותה עם טשטוש/הרדמה לתינוק? 2. עד כמה הבדיקה באמת כואבת? אני קורא הרבה ובמספר רב של מקומות הורים אכן התלוננו שלתינוק/ילד כאב מאוד מאוד. תודה רבה על העזרה.

09/01/2013 | 09:36 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, תודה על הפנית השאלה. ראשית עלי לשאול אם הילד נמול. אם אכן עבר ברית מילה אז יש לבצע US דרכי שתןובדיקת ציסטוגרפיה ,אם לא עבר ברית אז רצוי לשקול ביצוע ברית. כמו כן רצוי לתת לילד טיפול אנטיביוטי מניעתי כדי להפחית את הסיכוי להישנות זיהומים. הבדיקה אינה נעימה אך לא נוראית כפי שלעיתים משתמע. בגיל 3 חודשים לא צריך טשטוש. לטעמי יש קצת "ציד מכשפות" בכל מה שקשור לבדיקות אלו. בעבר באמת היו מבצעים בדיקות מיותרות אך היום אנחנו במצב שלעיתים לא מבצעים את הבדיקה כאשר צריך לבצע אותה בגלל הפחד מהבדיקה שנזרע בקרב הורים לילדים. לעיתים צריך לעבור גם בדיקת מיפוי כליות DMSA כל הנושא של בירור רפלוקס בדרכי השתן מעט שנוי במחלוקת ויש לא מעט נקודות שרופאים שונים לא אחידי דעים בעניין. שיהיה בהצלחה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים