ריפלוקס דו-צדדי גרדה 5 ו 3

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/05/2018 | 10:24 | מאת: לימור

שלום הבת שלי בת 3.5, עם ריפלוקס דו צדדי, ימין 5, שמאל 3. אחרי ציסטוגרפיה חוזרת ( 3 פעמים), והזרקה של דיפולקס לפני שנה, שלא שינה את המצב. מיפוי כליות לפני הדיפלוקס - חשד לצלקת בצד ימין, תפקוד 14% בימין ו 41% בשמאל ( לפני הדיפלוקס). מועמדת לניתוח פתוח. איפה אני יכולה למצוא מידע נרחב על התהליך שהיא הולכת לעבור? מה מקדים את הניתוח, הכנה? איך וכמה זמן לוקחת ההחלמה? איך יודעים שזה הצליח (ציסטוגרפיה)? תוך כמה זמן חוזרים לשגרה? סיכונים ? וכדומה תודה

שלום רב לתים מנסים הזרקה נוספת לפני שמחליטים על ניתוח פתוח. ניתוח פתוח לאחר הזרקת דפלוקס יכול להיות דומה לניתוח ראשוני ולעתים זה ניתוח יותר מורכב בגלל התגובה שהחומר עשה. נראה לי שכל השאלות שנשאלו הן בצדק אבל הן צריכות להישאל ולקבל תשובות במקום שהילדה אמורה לעבור את הניתוח. ישנן גישות שונות לניתוח ולכן ראוי לקבל את התשובות היכן שהילדה תעבור את הניתוח. בברכ ה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים