איבר מין ילד בן 9.5

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

17/09/2017 | 14:19 | מאת: דני

שלום. הבן שלנו בן 9.5. נולד משקל 3.72 הריון ולידה תקינים. שני ההורים בריאים יחסית. עד גיל 3 היה באחוזון 50 במשקל ( ו 80 בגובה ) ומאז החל לשבור עקומות ולרזות וכיום הוא בגובה 1.40 מטר, משקל 26 ק"ג BMI= 13.2 ורזה מאוד. בערך אחוזון 70 בגובה ו 15 במשקל. אין הסבר למה שבר עקומות ונהיה רזה. הוא לא משלשל ואין כאבי בטן אבל הוא לא אוכל הרבה יחסית ועושה הרבה ספורט. בדיקות דם לפני שנה וחצי תקינות לחלוטין. ספירה, כימיה, שתן, B12 , פריטין תקינים בוצעו שתי בדיקות אנדוקריניות על ידי הרופאה. TSH תקין אמצע הנורמה. לגבי IGF1 היה לפני 6 שנים כ 20 אחוז מתחת לנורמה אבל בבדיקה לפני שנה וחצי תקין באמצע הנורמה. רופאת הילדים אמרה שנראה לה בסדר והוא רק רזה וככה הוא. רצינו לשאול הוא בכיתה ד'. שמנו לב שהפין שלו נשאר בעובי ואורך די דומה למה שהיה בכיתה א' ואולי אפילו בגן ואנחנו לא רואים שהוא התפתח. קראנו שבגיל כמעט 10 גודל הפין צריך להיות כבר כ 7.5 סמ עם קו תחתון 6.5 ואמור להתעבות ולהערכתנו גודל הפין שלו בזקפה עומד על גג כ 5 סמ והוא בעיקר דק ודומה לגיל הגן. זה מטריד אותנו. האם זה דורש בירור ? האם זה תקין שהפין כה קטן? איך אפשר למנוע שתהיה לו בעיה חריגה בנושא בגיל המבוגר? אולי יש קשר בין הירידה במשקל שלא הובהרה להתפתחות הפין? תודה רבה

בקר טוב מאחר והילד היה בבדיקות ובמעקב באנדוקרינולוגיה לילדים זה המקום שייבדק לגבי הממצאים בפין. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים