כיארי ואורודינמיקה של השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/07/2017 | 22:47 | מאת: אביטל

דר שלום רב בני בן ה6 מצאו אצלו מום בגולגולת כיארי סוג 1 בעומק של 17 ממ עם קצת לחץ על גזע המוח. הנוירוכירורג הפנה אותנו לבדיקת אורודינמיקה של השתן הבן שלי מבחינת שתן מתנהל רגיל עושה שתן כל כמה שעות שהוא צריך אבל לפעמים השתן שלו מתפצל לשניים או 3 כיוונים לפעמים עקום ולפעמים יש זרם רגיל. רציתי לדעת במידה והבדיקה של האורודינמיקה לא תצא תקינה האם יכול להיות קשר לכיארי? האם הבדיקה הזאת כואבת? הבן שלי בן 6 וחצי והרופא החליט לעשות לו את הבדיקה בלי סדציה.. האם לדעתך צריך לבצע את הבדיקה בגיל 6 וחצי עם סדציה או בלי?? תןדדהה רבהה על התשובה

שלום רב ראוי לעשות את הבדיקה כיון שחשוב לדעת אם יש הפרעות בתפקוד שלפוחית השתן כגון לחצים גבוהים בשלפוחית גם אם אין סימפטומים. הערכה זאת חשובה לפני הניתוח הנוירוכירורגי. יש אי נעימות בבדיקה שכרוכה בהכנסת קטטר לשלפוחית. ההכנסה יכולה להיעשות עם סדציה . בבדיקה עצמה חשוב שיתוף פעולה של הנבדקה. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים