ריפלוקס דרגה 5 - תוצאות מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

08/05/2017 | 18:29 | מאת: מאיה

שלום , בני בן שמונה חודשים , מטופל פעמיים ביום בצפורל עקב הרחבת כליה ואנחנו במעקב בבית חולים . היום קיבלתי את תוצאות מיפוי הכליות : כליה ימנית בגודל רגיל עם קליטת חומר ירודה במידה משמעותית עם הרחבה של מערכת המאספת והדקיקות של הפרנכימה . מעבר חומר תוך כלייתי איטי מאוד לפני מתן פוסיד ומעט טוב יותר אך עדיין איטי אחרי מתן פוסיד התרומה התפקודית היחסית 74% משמאל 26% מימין . לסיכום - שינויים הידרונפרותיים קשים מימין עם תפקוד ירוד של הכליה ועם שינויים חסימתיים בגובה upj ללא תגובת התרוקנות ברורה למתן פוסיד . אני מצרפת בקובץ גם את המכתב - אשמח לתשובה ...

שלום רב כותרת מכתבך כתוב שי רפלוקס דרגה 5. תאור המיפוי מתאים שי חסימה מסויימת במעבר בין הכליה לשופכן. כך שצריך לראות את כל בדיקות ההדמיה ורק אח"כ אפשר לעשות אבחנה נכונה ולהציע טיפול בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים