דלקות שתן חוזרות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/05/2012 | 16:57 | מאת: יוני

שלום בתי בת 5 וחצי , סובלת מדלקת שתן חוזרות בחודש וחצי האחרון. הסימפטום היחיד הוא בריחת שתן בלילה (בד"כ פעם אחת בתחילת הלילה , בחצי שעה הראשונה לשינה) אין שום כאב או חום הדלקת הראשונה ECOLI שרגיש לכל האנטי - טופלה בצפווויט , 4 ימים לאחר סיום האנטי תרבית שתן שוב חיובית ECOLI ESBL - הפעם טופלה באוגמנטין למשך 10 ימים שבוע ימים לאחר סיום האנטי שוב תרבית שתן חיובית ECOLI שרגיש לכל - טופלה בצפווויט למשך 10 ימים ביום ה-8 לאנטיביוטיקה ביצענו שום תרבית שתן (תחת צפוויט) ושוב חיובי ESBL ECOLI . ביצענו US כליות ודרכי שתן - תקין , אין לה שום סימפטוממים או תלונות , בריחת השתן ממשיכה כל התקופה גם בזמן נטילת אנטיביוטיקה (אם כי רואים שיפור , זה לכל היותר פעם אחת בלילה , בתחילת השינה כפי שציינתי). היא לא סבלה מדלקות שתן לפני החודש וחצי האחרון. האם זוהי תופעה שכיחה ? כי יש די הרגשה של LOOP שקשה לצאת ממנו האם אין נזק במתן אנטיביוטיקה למשך 30 יום בתקופה של חודש וחצי ? איך לפי דעתך כדאי להמשיך את הבירור\טיפול ? תודה רבה

11/05/2012 | 17:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יוני, בהחלט מדובר בבעיה לא אופיינית. ראשית מדובר בהופעת חיידק עקשן בדרכי השתן, שנית התסמין של הרטבת לילה בלבד אינו אופייני. אני ממליץ שתפני לאורולוג/נפרולוג ילדים ליעוץ וטיפול. במקרים אלו אני נוהגלבדוק את המטופל, לעבור על כל הבדיקות , לראות אם בדיקת US מספקת , בודק שאריות שתן , שולל עצירות ועוד. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים