הילד שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/06/2011 | 19:44 | מאת: עופר

שלום יש לי ילד בן שמונה בני הבכור ועוד שני ילדים בן 4 ובת שנתיים וחצי. בני בן השמונה עבר איבחון במכון טובה ונימצא שהוא ילד גבולי ולא צריך טיפול תרופתי. לנו יש בעיה שהוא לא מקשיב לאף אחד ובכול פעם הוא מגיב במכות הוא שהוא משקר בזמן האחרון הוא מחביא את האוכל שאנו נותנים לבית הספר מיתחת למיטה שלא אין יום שעובר בלי שבני מקבל מיכתב הוא שאיזה מורה כועסת על בני גם בבית לא כייף איתו כול הזמן צריך להעיר לא שלא נותנים מכות גם אם לקחו לא מישחק הוא שבטעות דחפו אותו חשוב לי לציין שמבחינה לימודית הוא תלמיד מאוד מצויין ואין לא בעיה של לימודים . איך אני יכול לדעת אם יש לא בעיה רגשית (מיצתער על השגיאות כתיב שלי אני דיסלקטי) תודה עופר

30/06/2011 | 00:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עופר, מבחן TOVA נותן אינדיקציה לקיומה של הפרעת קשב וריכוז, ולמידת התועלת של הטיפול התרופתי, אך הוא אינו יכול להחליף אבחון פסיכודידקטי שלם, שיכול לאתר לקויות למידה נוספות כמו גם בעיות רגשיות. לעיתים קרובות, הורים ומורים נוטים לחפש את ההסבר להתנהגות אלימה תחת המטריה הרחבה של בעיות קשב וריכוז. חשוב לציין כי לקויות למידה מעמידות את הילד בסיכון מסוים לאימפולסיביות ו"פתיל קצר", אך יש הרבה מאד ילדים הסובלים מלקויות למידה והפרעות קשב, שאינם פוגעניים כלפי זולתם ויודעים לכבד סמכות. אני מציעה לפנות לאבחון ולאתר את הקשיים בתחום הקוגניטיבי-דידקטי, ובמקביל, לפעול מיידית גם בהקשר הרגשי - דהיינו, פנייה לפסיכולוג ילדים קליני, שייקח מכם רקע מפורט ויחשוב יחד איתכם האם להתערב בדרך של טיפול פרטני לילד, בהדרכת הורים או בשניהם. שווה לנצל את חופשת הקיץ לצורך כך, כדי שיגיע בספטמבר לביה"ס רגוע ו'מוחזק' יותר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים