השפעה של אלימות הורה כלפי ילדו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2011 | 23:00 | מאת: ליאור

יש לי יחד בן 9 עוד מעט עם הרבה בעיות התנהגות בביהס וגם בבית וחסר משמעת ולא יודע לקבל את המילה ?לא? לפעמים כשאני ממש מתעצבנת עליו מאבדת שליטה ונותנת סטירה או נותנת לו מכה ואחר כך אני מתחרטת האם הוא אלים בגלל שאני אלימה? זה ממש כבר עובר כל גבול ואני לא יכולה לגלות סבלנות יותר וזה קורה לי ואז אני מרגישה ממש רע מה עלי לעשות במקום זה? להתעלם? או לחבק חזק או מב? תודה רבה

27/04/2011 | 17:41 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליאור, עצוב לשמוע על מצבים בהם הורה מאבד שליטה ומתנהג באלימות כלפי ילדיו. אני מאמינה שתחת ההתנהגות הזו נחים הרבה ייאוש וחוסר אונים. אישית, איני סבורה שמדובר באיבוד שליטה. אלימות - בעיקר כלפי ילדים - נתונה לשליטתנו, וקשורה פעמים רבות ל'אני מאמין' החינוכי שלנו, לתרבות בה גדלנו ולחינוך אותו קיבלנו מהורינו. כיום אנו יודעים כבר, כי ילדים מוכים נמצאים בסיכון להפוך להורים מכים, שכן אלימות נלמדת גם בדרך של צפייה וחיקוי. כאשר את מתרגזת, מאבדת שליטה ומכה, את משמשת מודל התנהגותי עבור בנך, ומגבירה את הסיכוי שיפעל בדרך דומה בנסיבות דומות. אני ממליצה על פנייה דחופה להדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים קליני, שם תוכלי ללמוד דרכי תגובה חינוכיות ויעילות להתנהגויות בעייתיות של ילדייך. התנהלות סמכותית עקבית ויעילה עוזרת לנו מאד לא להגיע למצבים של ייאוש וחוסר שליטה. אל תוותרי על זה, למענך, למענו. בהצלחה ליאת (תזכורת: אלימות פיזית כלפי ילדים, כמו גם הזנחה והתעללות רגשית, מוגדרים היום כעבירה על החוק!)

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים