בעיות התנהגות וגמילה אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/04/2011 | 13:34 | מאת: טלי

שלום ליאת, יש לי ילד בן 3 וארבעה חדשים, שהוא אחד משלישיה (עוד בן ובת). הוא כמעט ואינו מוכן לשבת בשירותים, ולכן עושה קקי בתחתונים (עם פיפי כמעט ואין בעיות). התופעה הזו חריגה בגן (הוא הקטן בשכבה). בנוסף בחודש- חודש וחצי האחרון הוא מתחיל להתפרע בצהרון, לזרוק אוכל ומכל הבא ליד, להציק לילדים. אני משתדלת שלא לכעוס ורק ל"סחוט" הבטחות שמחר יהיה יותר טוב, אבל אין שיפור רציני. הגננת (לא של הצהרון, של הגן) טוענת שיש לו קשב קצר מאד והוא לא מאזין במשך כל שמן הריכוז (שוב, הוא הקטן בגן). האם מאפיינים בעיות קשב וריכוז בגיל הזה? האם כל בעיה כאן היא בעיה בפני עצמה או שהן מאפיינים של אותה סיבה? מה לעשות? תודה רבה.

08/04/2011 | 00:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, לקשיי קשב וריכוז יכולים להיות מקורות אורגניים, אך גם רגשיים, ולא תמיד ההבחנה ביניהם פשוטה. אימפולסיביות ו'הסתבכות' עם דמויות סמכות, כמו גם קשיי הסתגלות למסגרת, יכולים להיות תוצאה של הפרעת קשב לא מטופלת (בגיל הזה עדיין קשה לאבחן, וההתייחסות יכולה להיות עדיין כאל "טמפרמנט סוער" או קשיים בוויסות). בעיית הקקי יכולה להיות, גם היא, סימפטום לבעיה רגשית (מאבקי שליטה מול ההורה), ביטוי של בעיה או עיכוב התפתחותי, או בעיה פיזיולוגית שצריך לשלול. ברוב המקרים מדובר בתהליך גמילה שלא עלה יפה, ואפשר לטפל בזה בקלות יחסית בגיל הזה. אני ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד להתייעצות, גם בשל העובדה שהוא תאום מתוך שלישיה, וככזה בעל סיכוי מוגבר להתפתחות מעט יותר איטית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים