adhd עם הפרעות התנהגות קשות בבית הספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/06/2010 | 17:34 | מאת: מירי ק

בני בן 9 לומד במסגרת חינוך מיוחד לילדים עם הפרעות התנהגות, מאובחן כ ADHD , אנו מקבלים הדרכת הורים במרכז טיפול משפחתי, בתקופה האחרונה יש שיפור משמעותי בהתנהגותו בבית, אך בבית הספר לא עובר יום אחד בלי שנצטרך להגיע עקב התנהגות אלימה כלפי ילדים אחרים וצוות המורים, לא יודעים לאן להמשיך ומה יהיה בשנה הבאה. כרגע הוא לא לומד כבר 3 שבועות כיוון שלא יכול לשלוט בעצמו. הורדנו ריטלין 10 מ"ג בהמלצת הפסיכיאטר, כרגע מטופל רק בריספרדל.

21/06/2010 | 11:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירי, אתם עוברים ימים קשים, ואני שומעת בדברייך את תחושות הייאוש וחוסר האונים. ובכל זאת, אני שומעת שאתם מוקפים באנשי מקצוע, שיכולים להושיט סיוע ולעודד. לא ציינת אם בנך מקבל גם טיפול רגשי פרטני, נוסף על הטיפול התרופתי, ואני מקווה שאכן כך. כדאי לזכור שגם בטיפול התרופתי יש לעיתים מרכיבים של ניסוי ותעייה, עד שמגיעים לנוסחה שעובדת, ולכן חשוב להתאזר בעוד קצת סבלנות. נסו לנצל את חופשת הקייץ לרגיעה ולפעילויות נעימות עם הילד, שבוודאי מתוסכל ועייף גם הוא, מהנזיפות, הכעסים והתסכולים של השנה האחרונה. שולחת לך כוחות ותקווה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים