בן 7 בעיות התנהגות קשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/11/2009 | 12:53 | מאת: לי

שלום בני בן ה7 בכיתה ב סובל מבעיות התנהגכות קשות וחוסר גבולות הלכנו לייעוצים רבים והדרכת הורים כרגע יש לו סימפטומים של קשב וריכוז ואפילו ניסינו לאחרונה ריטלין LA 20 מ"ג מה שהחמיר את המצב אפילו יותר ואנחנו ממש אובדי עצות הוא מושעה מבית הספר ויש הרבה תלונות עליו אנחנו כבר על סף ייאוש ולא יודעים למה זה קןורה לו בכלל יש לו חרדות וקטע רגשי עמוק מאוד אני כבר לא יודעת למי לפנות לייעוץ נוסף כי אני חוששת שמבית הספר יפנו אותנו מרוב ייאוש לועדת השמה וינסו להוציא אותו מבית הספר והוא משש לא ילד של חינוך מיוחד תודה

24/11/2009 | 00:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לי, לא ציינת לאיזה ייעוצים הלכתם, וזה נראה קריטי להגיע לאנשים הנכונים. לאור מה שאת מתארת, אני ממליצה על פנייה לפסיכיאטר של ילדים, שיוכל (לפעמים זה קורה לאט, תוך ניסוי ותעייה) להתאים לבנכם את התרופה הנכונה במינון הנכון, ולהפנות אתכם גם לפסיכולוג ילדים קליני, שילווה את הילד במפגשים שבועיים קבועים. אני חושבת שאם מרחף מעליכם האיום של וועדת השמה, יש לפעול בהקדם, ולא לוותר על מיצוי כל האפשרויות התרופתיות והטיפוליות. בהצלחה ליאת

24/11/2009 | 00:27 | מאת: לי

היינו אצת דר **** שעשתה הערכה של קשב וריכוז ולמרות שלא מיהרה לתת ריטין אנחנו עמדנו על כך שננסה אבל מאז הדברים רק הידרדרו, אנחנו הולכים להדרכה הורית אצל פסיכולוגית וגם מתחילים הדרכה הורית בקבוצה עם עוד הורים אני כבר לא בטוחה עם קש וריכוז זו הבעיה אלא יותר עמוק מזה רגשי וחרדתי ולא יודעים ממה זה נובע זה כבר מאוד מייאש ועדת השמה לא מרחפת מעל ראשינו ואניודעת שבסך הכל המילה האחרונה היא של ההורים במידה וכן עולים לועדת השמה אבל הילד הוא בהחלט לא ילד של חינוך מיוחד ואין לו קשיים לימודיים אלא התנהגותיים חשבתי על קאוצר או םפסיכולוג לילד למרות שבבית הספר הם אמורים להתחיל לו טיפול רגשי בעזרת בעלי חיים מה עוד היית ממליצה? אנחנו כמעט מיואשים וחסרי אונים למרות שאנחנו משתפים פעולה ומגיעים לביסה אם יש צורך להוציא אותו לפני סוף היום אם יש בעיות אבל זה ממש לא פתרון ביהס התחיל רק השנה לפני כמה שבועות את עיצוב ההתנהגות רק אחרי שהגעתי עם פסיכולוגית לביהס א גם מהצד שלהם לא ממש עשו משהו עד עכשיו תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים