בן שלי מרבה לבכות איך להתייחס?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/03/2020 | 01:39 | מאת: רוזן .מ

בן שלי בתקופה האחרונה שמתי לב, כשהוא נפגש עם חברים קבועים שלו בגינה הוא מרבה לבכות. כשלוקחים לו משהו שלו או בריב על המגלשה, משתדלת לא להתערב.לפעמים ההורים שלהם מתערבים, מחזירים לבן שלי את מה ששייך לו. אבל שמתי לב שהחברים כבר לא משחקים איתו בגלל הבכי שלו אלא יותר עם עצמם ..והיום הוא בכה כי ניצחו אותו ילדים אחרים. וגם הם בחרו להפסיק לשחק בגלל זה איתו. זה פינוק ללא ספק כי כך מקבל מה שהוא רוצה. בבית אני כן עושה לו גבולות ולא מתייחסצ לבכי. שאלה איך להתייחס לבכי ? איך להפסיק שיגיב ככה ?

שלום, בן כמה הוא? ירדן

13/03/2020 | 16:19 | מאת: רוזן.מ

שלום סליחה ראיתי עכשיו במייל ששאלת. בן שלי בן 4 ואולי בגלל לחץ קורונה יש לו גם התקף כעס גדול שמתוסכל וממשיך לבכות מכל דבר שאלתי גננת אומרת הכל בסדר אצלו יש לו חברים, ומתנהג יפה בגן. בבית השתנה .שאלה שלי איך להגיב כשהוא משתולל בועט בדלת ומנסה לזרוק דברים? איך לעזור לו להפסיק לבכות? יש קשר שאני אחרי לידה ?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים