השפעת הורה עם ocd על ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2018 | 23:44 | מאת: מיכל

שלום רב! לבעלי יש ocd שמתבטא בין השאר ברגישות יתר כך שלעיתים קרובות הוא נפגע ממני ונכנס לחרדה וכעס מדברים שאדם אחר כלל לא היה מייחס להם חשיבות. לפני שנולדו הילדים היתה לי יותר יכולת להכיל את זה ולהרגיע אותו אבל כיום כשאני עם שני תינוקות ( בן 1.5 ובת 3 חודשים) הדבר הפך להיות משימה קשה מאד. הסיבה שאני פונה אליך היא מה שמטריד אותי יותר מכל וזה הילדים. כשבעלי נפגע הוא מרוכז אך ורק בעצמו ובכעס שלו גם אם התינוקת צורחת עליו הוא לא מסוגל לנחם אותה באיזשהי צורה הוא פשוט יושב קפוא וכועס כשהיא מסתכלת עליו בבכי היסטרי ורק יותר נלחצת מהפנים הקפואות שנמצאות מולה. אם הבן שלי ניגש אליו שמח ומחוייך הוא נתקל בפני פוקר והוא נשאר מבולבל כשלא מקבל שום תגובה רגשית חמה בחזרה. אציין שבעלי אבא מקסים, חם ואוהב אבל המקרים האלה מפחידים אותי וממוטטים אותי נפשית. אני מעניקה לילדים את כל כולי ודואגת לבריאותם הנפשית כמו זו הפיזית. מפחידות אותי מאד ההשלכות של ההתנהגויות האלה עליהם. הוא נמצא בטיפול פסיכותרפי כבר 4 שנים אבל לא מטפל ממש בocd אלא בדרך עקיפה. מה את ממליצה לי לעשות?

הי מיכל, את מספרת שבעלך הוא אבא טוב, חם ואוהב ושהקושי מול הילדים מתקיים ברגעי הכעס. את גם אומרת שאת מוטרדת בעיקר מההשפעה על הילדים ברגעים הללו בהם הוא כעוס. אז ראשית אני מציעה שברגעים אלו תקחי את פיקוד על הילדים, ופשוט תתרחקו קצת עד אשר יעבור זעם. לילד במצוקה מספיקה דמות אחת מנחמת ומטפלת, הם לא זקוקים לשניכם בו זמנית בכל רגע נתון. אם אכן לוקה בOCD סביר שלא יוכל לשלוט בעצמו ברגעים הקשים בהם המחלה תוקפת. את גם אומרת שהוא מטופל, אז אני מניחה שאת וגם הוא יודעים ששילוב של טיפול תרופתי עם טיפול פסיכותרפויטי/CBT עשוי לשפר מאוד את מצבו. כדאי בהחלט להמליץ לו על השילוב הזה אם אינו כבר מודע לו. מעבר לכך, אם כל מה שניתן לעשות נעשה על ידו(טיפול פרטני, תרופתי וכיוב') אז מה שנותר לך לעשות הוא לתכנן מעין תכניות פעולה למצבים בהם הקושי עולה, כפי שכתבתי לך- למשל ברגעים אלו קצת להתרחק. עם כל הקושי, לפעמים הסביבה צריכה להיות זו שמתאימה את עצמה למצבי החולי כי מי שחולה לא תמיד יכול לעשות את השינוי ולשלוט בתגובותיו. ייתכן שכמה פגישות ייעוץ/טיפול יסייעו לך לעשות את זה ובנוסף גם לקבל את התמיכה לה את בוודאי זקוקה במצב מאתגר ולא קל של גידול שני תינוקות בבית לצד אב שלוקה בOCD. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים