חושש שיש בעיה עם הבן שלי מה עושים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/08/2017 | 21:04 | מאת: שרון

שאלתי בקשר לבן שלי בן שנה וחודש. כל היום דורש פעילות. אם לא מעסיקים אותו או מטיילים איתו הוא צורח. זה מתיש ומתסכל מאוד ואם הוא רואה ילדים לא משנה באיזה גיל הוא רוצה לשחק איתם. כל ילד ברחוב הוא מצביע ורוצה אני כאבא אמור לספק לו חברה כל היום? אמור כל היום לשחק איתו? הצרחות שהוא צורח כשלא מתייחסים אליו לא נסבלות . חושש שזה מעיד על בעיה גדולה . מנסיונך ומומחיותך לאן לפנות ? ייתכן שזה אוטיאזם ? המצב מתסכל מאוד אני גרוש והילד אצלי 3 פעמים בשבוע אני לוקח אותו לגינה משתדל מעל ומעבר אבל זה לא מספק אותו

שלום שרון, אינני יודעת איך קפצת מזה שבנך רוצה ומעוניין באינטראקציה לזה שהוא אוטיסט. באוטיזם הבעיה היא הפוכה (אז אתה יכול לשמוח על כך שבנך כנראה לא על הרצף:). פעוטות בגיל הזה אכן מתקשים להעסיק את עצמם, ומאוד מעונינים באינטראקציה עם ההורים או ילדים. נכון שזה לא קל (גם בהחלט קצת מטריף לפעמים..) אבל למיטב התרשמותי, בנך הוא פעוט רגיל לגמרי. אני מציעה לך לפזר צעצועים בכל הבית, כל מיני נקודות עניין שעשויות לגרות אותו, דברים של "מבוגרים" שהם כ"כ אוהבים (קערות עם כפיות, דיסקים ישנים, תיקים עם המון חפצים קטנים בפנים שהוא יוכל לרוקן ולהחזיר חזרה) דבר אליו הרבה, תסביר לו מה אתה עושה ואם אתה צריך ללכת לאן שהוא רגע, מה אתה מביא לו מהמקרר וכיוב'..אבל כן, בתקופה זו תצטרך לפנות את עצמך למענו עד כמה שניתן, כי זה מה שהוא צריך כרגע. אל תצפה לארח אותו ולעבוד במקביל, לצערי זה לא יעבוד. אתה חייב לשנות את הציפיות שלך ולהבין שכרגע כשאתה איתו, הוא זקוק למלוא תשומת הלב שלך. כמובן שיהיו מצבים שלא תוכל לתת את זה, וזה בסדר מובן ואף רצוי, אבל באופן עקרוני, פעוטות רבים מאוד בגיל הזה נוהגים בדיוק כך. אל ייאוש, כמו כל דבר בחיים, גם התקופה הזו בחייו היא זמנית (ואז יבואו אתגרים חדשים..) כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים