בעיות התנהגות אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/07/2017 | 13:27 | מאת: חן89

שלום. בני בן ה6 עם בעיות התנהגות קשות. כבר 3 וחצי שנים נוטל ריספונד שלא ממש מועיל. לומד בחינוך מיוחד. בנוסף אובחן עם דיספרקסיה. בגן הוא מתנהג יחסית יפה אך בבית הוא אלים, שובר דברים. אי אפשר לצחוק איתו כל דבר מעצבן אותו. יש ימים שהוא יחסית בסדר ויש ימים הפוכים. יש לו ימים שיש לו אנרגיה ויש ימים הפוכים. הוא לא כל כך חברותי ואין לו חברים. יש ימים שאיןצלו תיאבון ויש ימים שיש לו יותר מידי. הייתה תקופה שהוא סבל מכאבי ראש וירידה במשקל אך כל הבדיקות יצאו תקינות. הוא אמור לעבור איבחון פסיכיאטרי בקרוב כדי לשקול להחליף תרופה. השאלה שלי האם פסיכיאטר יכול לדעת לפי מה שההורים מספרים מה עובר על הילד? אני ממש דואגת ומתוסכלת שהוא ככה. מה יכולה להיות ההתנהגות הזאת? יכול להיות שזה סוג של אוטיזם או דבר אחר?

שלום חן, פסיכיאטר בהחלט יכול לאבחן ילד על פי דיווח ההורים בנוסף להתרשמות אישית מהילד. למעשה כך זה נעשה. עם כל הקושי, אני מציעה שתתאזרו בסבלנות ותפנו את כל השאלות החשובות שלכם אל הפסיכיאטר שיפגוש אתכם מאחר ולי, ממקום הימצאי, בוודאי לא תהיינה תשובות מספקות. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים