מחיקת 50% מצוואר הרחם בשבוע 34

דיון מתוך פורום  מיילדות

15/06/2016 | 13:07 | מאת: שאלוט

בשבוע שעבר (שבוע 34), לאחר שכיבה במיטה של כמה שעות חשתי לפתע שהעובר כבר לא למעלה, ירד ממש (פסקו כאבים בצלעות והבטן נראית תחתונה יותר). במקביל התחלתי לשלשל וכאבי פרקים בכפות הידיים. חשתי מספר ימים עייפות רבה. בסוף שבוע 34: במיון ראו צירים לא סדירים (רק באחת מתוך שתי הבדיקות במוניטור) ומחיקה של הצוואר (היה 39 והגיע ל19 ממ). המליצו לי לא להתאמץ. עד ש.34 הכל היה תקין לחלוטין. אני חוששת מלידה מוקדמת ושואלת: א.כיום בשבוע 35, האם במצבי נכוו לבצע עיסוי פרינאום ? ב.האם במצבי ניתן לבצע תרגילי כיווץ לחיזוק רצפת האגן? ג.האם מותר לי לשתות תה עלי פטל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן כללי, אחרי שבוע 34 לא עוצרים לידה, מתוך המחשבה שהעובר יחסית בשל ומוכן לחיים שבחוץ. מחיקה של 50% ללא פתיחה, זה עדיין לא אומר שהלידה קרובה, למרות שהכל יכול לקרות. -אין שום בעיה לבצע עיסוי פרינאום, מכיוון וזה כלל לא קשור לא לצירים ולא לפתיחה ומחיקה של צוואר הרחם. -ניתן להמשיך לבצע תרגילים לחיזוק רצפת האגן, במידה והפעילות שלך מכוונת ומותאמת לנשים בהריון וזאת אותה פעילות שביצעת גם קודם במהלך ההריון. -מותר לך לשתות תה עלי פטל, אך חשוב שתדעי ששתיית תה פטל מזוהה עם רצון להפעיל לידה בהצלחה ולידה קלה, אירה

מנהלי פורום מיילדות