קשירת עורקי הרחם

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

05/07/2014 | 02:05 | מאת: גלי

שלום רב ב 2011 עברתי לידה עם ירידת מים שבוע 39 מייד הומלץ על זירוז מסוג פיטוציןשניתן 27 שעות ,לאחר חוסר התקדמות בלידה (2 סנטימטר פתיחה ) הגעתי לקיסרי , בניתוח הייתה אטוניה של הרחם ניתנו תרופות ציטוטק מטרגין , עיסוי הרמת רגליים ועוד . ניתנו מוצרי דם ו2 וחצי ליטר דם , אחר כך 3 ימים טיפול נמרץ , כעת הריון שני , האם לדעתך יש צורך במעקב הריון בסיכון? מה הסכנות לאחר ניתוח כזה ? , כמו כן כדי להימנע מכריתת רחם בוצע קשירת עורקים דו צדדית ( לא שלייקס ).האם יש סיכוי ללדת טבעי ?

שלום רב, עצם זה שחווית לידה כל כך טראומטית , בנוסף לשיקולים רפאוים, אני באופן אישי חושבת שזה בהחלט מצדיק מעקב של הריון בסיכון. מבחינת תכנון לידה, חשוב שתדעי את כל הסיכונים שבלידה נרתיקית לאחר ניתוח קיסרי. לרחם יש אספקת דם ממספר כלי דם, כך שקשירת כלי דם בניתוח הקודם לא אמורה להפריע ללידה. אם זאת, חשוב שתהיי במעקב של רופא הנשים המטפל שלך ובהחלט חשוב לדון איתו לגבי אופן הלידה הנוכחית בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה