חשוב מאוד

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

10/12/2011 | 22:49 | מאת: מודאגת

שלום, אני בת 28 בריאה מאוד!!! אני בשבוע 36 הריון שני. כל ההריון הכל תקין אצלי! את הלידה הראשונה עברתי לפני בדיוק שנה ו4 חודשים בלידה קייסרית משום שלא הייתה התקדמות. (חשוב לציין שצירים ירידת מים ופתיחה של 9 הגעתי בפעם הראשונה מהר מאוד שעתים לערך) אפידורל קיבלתי בפתיחה של 8 וחצי מה שכננראה האט את קצב הלידה והעובר לא התקדם למטה! לאור המצב שאני אכנס ב"ה לחדר לידה בערך שנה ו4-5 חודשים לאחר הקייסרי פתאום כשהסתכלתי באינטרנט התחלתי לפחד מלידה רגילה , קרע ברחם ועוד כל מיני סיכונים למרות שלפני שנכנסתי להריון רופא הנשים שלי אישר לי להיכנס לההריון מהסיבה "שאם יש מרווח של שנה בין לידה ללידה זה בסדר" פתאום אני עם פיק ברכיים רציתי לדעת מה הנהלים בבי"ח הלל יפה לגבי לידה רגילה במצב שלי (אני ממש רוצה לנסות ללדת רגיל, אך פוחדת לפגוע בעובר ובעצמי!) מה ימליצו לי בבי"ח והאם כדי לי לשקול קייסרי

שלום רב, החששות שלך מאוד מובנות. בעקרון יש אפשרות לנסות ללדת בלידה נרתיקית,אכן קיים סיכון של קרע ברחם, שהוא מעט יותר גבוהה בהשוואה לנשים שלא עברו ניתוח קיסרי בעברן, אך הרבה נשים מצליחות. אם הריון תקין, אין שום בעיה להמתין להתחלת הלידה, כמובן אם תגיעי לשבוע 40+ יציעו לך לשקול ניתוח קיסרי, כי אופציות הזירוז בנשים אחרי ניתוח קיסרי - מוגבלות מאוד.אם הלידה מתחילה ספונטנית, אפשר בהחלט לנסות, חשוב שתדעי שאת תהיה כל הזמן (במהלך תהליך הלידה) בהשגחה עם ניטור עוברי מתמשך, כך שאם תופיע איזשהי בעיה מיד תעברי לחדר ניתוח. שיהיה המון בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה