טיפול שורש כן לא

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בהרדמה מלאה

07/07/2009 | 16:39 | מאת: בוקי

בן 46 פניתי לרופא שינים עקב רגישות לחום וקור בשן טוחנת תחתונה צד שמאל.פניתי בצורה דחופה כיוון שאני יוצא לחול ב -17/07/2009. הרופא בצע בדיקה+צילום במקום+צילום פנורמי במכון אבחנה ראשונית 60% סיכוי שחור 40% סיכוי שטיפול שורש. אמר שידע סופית אחרי שיפתח את המקום. הגעתי אליו שוב לתור נוסף פתח וגילה חור גדול אך אמר שקלינית זה לא נראה שמצריך טיפול שורש אך בשל התלונות שלי על כאבים שם סתימה זמנית ואמר שאחזור תוך יומים כדי שנדבר ועם כאב ימשך יתכן ויצריך טיפול שורש. בנתים עקב הקדחיה והסתימה התגברו הכאבים בכמה דרגות לפני הכאב היה בגדר הסביר. שאלות : 1.האם למרות שקלינית אין צורך בטיפול שורש רק בגלל הכאבים אבצע טיפול שורש מדאיג אותי שאבצע לחינם למרות שקלינית אין בעיה כפי שאמר וגם זה טיפול יותר מורכב שמשפיע על השן(מצריך כתר וכו) מה לעשות . 2. האם הכאבים שיתגברו נובעים יותר מהסתימה שבצע או עקב בעיה שמצריכה טיפול שורש (למרות שקלינית אין ממצא כפי שאמרתי) או סיבה אחרת. 3. האם להמתין למרות הכאבים אני פשוט לחוץ בגלל הנסיעה 17/7 לא רוצה להגיע לחול עם כאבים.

לקריאה נוספת והעמקה
23/07/2009 | 11:38 | מאת: ד"ר נעמי צ'רני

לפעמים הממצאים הקליניים וגם הרנטגניים אינם מדויקים ולכן צריך להסתמך גם על הרגשת המטופל. אם למרות הסתימה הזמנית המשיכו הכאבים קרוב לודאי שיש לבצע טיפול שורש

מנהל פורום רפואת שיניים בהרדמה מלאה