דלקת שתן- האם הטיפול הכרחי?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/11/2016 | 19:58 | מאת: איבונה

בבדיקת שתן התגלה חיידק ציטרובקטור בצמיחה של 40,000 מושבות. רופאת המשפחה רשמה לי אנטיביוטיקה ששמה ציפרודקס 500 מ"ג, פעמיים ביום למשך 10 ימים. חוששת לקחת הטיפול במשך זמן כל כך ארוך (לצערי קראתי את העלון לצרכן והוא ארוך מהרגיל ומלא בתופעות לוואי). האם הכרחי טיפול כל כך ארוך? אם בכלל? יש לציין כי איני מרגישה תסמינים של דלקת מלבד כאבים באגן תודה

24/11/2016 | 18:15 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום איבונה הטיפול בדלקת בדרכי השתן (דלקת בשלפוחית השתן והשופכה) הוא בין 3-5 ימים, כל עוד אין מחלות רקע, בעיות אנטומיות בדרכי השתן או אבנים. מאחר ואין לך תסמינים, אני ממליצה לך לחכות עם הטיפול האנטיביוטי, לחזור על תרבית שתן וגם להיבדק על ידי רופא נשים כדי לבדוק מדוע את סובלת מכאבים באגן. לאחר מכן יש צורך בהערכה חוזרת. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)