השפעת פעילות גופנית על לחץ הדם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/11/2016 | 23:07 | מאת: ערן

שלום מה מנגנון ההשפעה של פעילות גופנית (כמו הליכה וכדו') על לחץ הדם? האם זה מוריד נקודתית בשעות שסמוך לפעילות, או שיש לזה השפעה יותר ארוכת טווח? כלומר, האם זה כמו תרופה שמשפיעה לכמה שעות, ולאחר מכן לחץ הדם חוזר להיות גבוה או שההשפעה נרחבת יותר. ובשביל לקבל את ההשפעות החיוביות של הליכה על ירידת לחץ הדם, האם זה תלוי ברמת הדופק בפעילות? במשך הפעילות? בתדירות הפעילות? מה מומלץ? תודה תודה רבה

14/11/2016 | 17:21 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום ערן לחץ הדם מוגדר ככח של זרם הדם שפועל כנגד דופנות כלי הדם והוא מושפע ממס' גורמים כגון תפוקת הלב, התנגדותו כנגד זרימת הדם, אורך כלי הדם וצמיגותו. לחץ דם גבוה שאינו מטופל או מאוזן יגרום עם הזמן להגדלת הלב ומכאן יכולה להתפתח אי ספיקת לב מאחר והלב צריך לעבוד קשה יותר כנגד הלחץ. פעילות גופנית אכן גורמת לירידה בלחץ הדם דרך מס' מנגנונים פיזיולוגים שמערבים את מערכת העצבים והכליות. מומלץ לעבור בדיקת מאמץ לפני ביצוע פעילות גופנית ולקבל על כך אישור רפואי. מצאתי עבורך מאמר יפה ומאד מפורט עם כל ההנחיות המומלצות לביצוע פעילות גופנית בהתאם לערכי לחצי הדם. המאמר נכתב על ידי ד"ר עמוס גרודזינובסקי (חפש את המאמר בגוגל) כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)