אשמח לדעת מה נסגר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/10/2011 | 14:34 | מאת: אמיר

הסיפור התחיל ב 11.8 שהגעתי למיון ברמבם בפעם הראשונה לאחר שבזמן מנוחה בבית כאב לי הראש והרגשתי נימול חזק ביד ורגל שמאל שהפך לכאב לאט לאט . ( לא איבוד תחושה ) הגעתי למיון אבחנו לחץ דם גבוה נתנו טיפול ושיחררו הבייתה . ב16.8 הגעתי שוב עם אותן התופעות רק שהפעם כאבה רק הרגל . עשו לי בדיקת סיטי שיצאה תקינה , הוסיפו אספירין לטיפול בלחץ הדם ושיחררו לבית . ב28.8 הגעתי לבית חולים עם כאבים בחזה. עשו לי ECG שיצא תקין , בדיקות טרופונין שיצאו תקינות ולמרות זאת אישפזו אותי בקרדיולוגיה להשגחה. בוצע לי אקו לב שיצא תקין לחלוטין עפי דברי הקרדיולוגים ושחוררתי לביתי. ביינתים במסגרת הקופה ביצעתי MRI מוח ועמוד שדרה צווארי. המוח הודגם תקין למעט מוקד קטן לא ספיציפי בחומר הלבן פרונטלי מימין ובלט בחוליות C3 C4 C5 C6 עם לחץ קל על השק. מעבר לזה כלום . מאז עדיין ממשיכות לי לעיתים תופעות של כאבי ראש במיוחד בחלק התחתון האחורי לכיוון העורף שעושות לי גם תחושות מוזרות ביד שמאל ( לדברי הנוירולוג אין מה לעשות ורק לעשות פיזיוטרפיה לשחרור ) וכמו כן חזרתי מספר פעמים למיון בגלל כאבים בחזה , בוצעו לי שוב בדיקות ECG וטרופונין שיצא תקין ושחוררתי לביתי . רופא אחד העלה השערה שאולי מדובר בדלקת שרירית בחזה ולמרוח וולטרן עד שיעבור , רופא אחד אמר אולי יש בעייה גסטרולוגית שגורמת לי את התחושות כמו של התקפי לב . אני סובל ממשקל עודף . באישפוז הראשון שקלתי 150 קילו , מאז תוך חודש וחצי הורדתי כבר 15 קילו , ואני ממשיך בשינוי אורך החיים . הטיפול התרופתי שלי כולל 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 100 מ"ג אספירין , 5 מ"ג רמיטנס . בבדיקות הדם רמת השומנים והכולסטרול השלילי יצאו בגדר התקין בתחום הנורמה שלהם ( לטענת הרופאים זה המזל שלי ) אבל עדיין קיימות תחושות של " ראש כבד " כאבים חזקים בעורף ולעפמים גם גאבים בחזה. נמאס לי מהריצות למיון ( 8 פעמים בחודש וחצי האחרונים ) אבל מצד שני לא רוצה להכנס לשאננות . מה עושים ??? אני כבר נואש !!

02/10/2011 | 15:00 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

אין באפשרותי להתקדם באבחנה כאן יותר מאשר במהלך 8 פניות למיון ואישפוזים. כאבי הראש יכל להיות שנובעים מהבעיות הנווניות בע"ש צוארי. יש צורך בהמשך מעקב נוירולוגי בקופ"ח. לשקול טיפול במסגרת מרפאת כאב. כאבים בחזה שמקורם אינו לבבי יכולים להיות מחלת רפלוקס בוושט- יש לשקול ביצוע גסטרוסקופיה. לפי שיקול קרדיולוג מטפל לשקול ביצוע CT לב קורונרי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)