חבלות ראש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/06/2011 | 16:16 | מאת: נועה אדרי

האם דימום חוץ מוחי\תוך מוחי כתוצאה מחבלת ראש לא בתאונת דרכים\מלחמה, נחשב שכיח ? מה יותר סביר שיהיה ? זעזוע \ דימום? האם CT מוח עם חומר ניגוד יראה דימום כמו CT מוח ללא חומר ניגוד? מדובר בבחורה בת 25 בריאה בדרך כלל!

06/06/2011 | 12:57 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

דימום מוחי הוא יחסית שכיח , תלוי בגיל החולה ובנסיבות. בדיקת ה- CT לאבחון דימום היא ללא הזרקת חומר ניגוד זעזוע מוח מתבטא בבלבול קל ללא ממצאים ב- CT ובד"כ חולף ללא טיפול

06/06/2011 | 13:10 | מאת: נועה אדרי

דימום מוחי כתוצאה מחבלות היום יום, נחשבות שכיחות? הכוונה - חבלה כשמתכופפים להרים משהו ומתנגשים בארון\דלת, התנגשות עם קיר, לא חבלות שמאבדים מהן הכרה! מדובר בחולה בת 25, בריאה בדרך כלל, ללא בעיות קרישה. הנושא הזה מעניין אותי כי אני באמת מעוניינת לדעת מאיזו חבלה צריך לדאוג וליחס חשיבות. נכנסתי למונית, התנגשתי עם הדלת - זה קורה כמעט לכל אחד בחודש. האם לחבלה כזאת שכיח דימום?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)