לחץ דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/03/2011 | 17:13 | מאת: שלמה

בדיקת לחץ דם היום 90 על 140 אני בן 64 קבלתי לערוך בדיקות לחץ דם למשך 10 ימים למעקב. מה המשמעות לנתון ובמה אפשר לשפר את המצב האם מסוכן וצריך התערבות תרופתית תודה

22/03/2011 | 22:20 | מאת: MEDISHON

שלמה שלום, ערכים אלו נמצאים בגבול העליון לקראת יתר לחץ דם, ומדובר בלחץ דם הדורש מעקב. את התשובה המלומדת יותר תקבל כבר מד"ר סלוטקי; בברכה, עודד

26/03/2011 | 06:03 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לחץ הדם שתיארת הינו גבוה בדרגה 1 (הקלה ביותר).מדידה בודדת של לחץ דם אינה מלמדת דבר שכן הוא יכל להיות גבוה בשל כאב, לחץ נפשי, פעילות גופנית קלה טרם הבדיקה ועוד ולכן הומלץ לך כראוי, לדעתי, לבצע מדידות לחץ דם משך 10 ימים. אם לאחר תקופה זו אכן יתברר שאתה סובל מיתר לחץ דם יש צורך בהתחלת טיפול תרופתי להורדת לחץ דם ע"י רופא המשפחה שכן זה חשוב למניעת טרשת עורקים ומחלות כגון התקף לב, ארוע מוחי, פגיעה עינית ועוד.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)