אלרגיה ליוד דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/07/2008 | 17:52 | מאת: לימור

שלום אני בת 34 לפני יומים ביצעתי צילום CTA אנגיוגרפית למח עם הזרקה של יוד תוך דקה החלה תגובת אלרגיה חריפה של חוום בגל הגוף בצקת בפנים ובצוואר עיקצוצים בלשון ובחילה שלפוחיות ברגליים קיבלתי טיפול במקום ולאחר שעה שיחררו אותי הביתה הרגשתי חולשה והלם מימה שקרה למחרת בבוקר התעוררתי שוב עם נפיחות ואודם בפנים הלכתי לרופאת משפחה שנתנה לי כדור אחד ביום למשך שבעה ימים מיזולן וזריקת קורטיזון האודם ירד יש עדין קצת נפיחות אני לוקחת את הכדור שגורם לי לתשישת רבה אני ישנה הרבה האם זה בסדר?? ודבר נוסף יש לי גירוד קל מאוד בגוף... שאלתי האם התגובה המתמשכת הזאת היא בסדר?? האם יתכן ונישאר לי עדין יוד בגוף?? והאם יכולים להיגרם נזקים לכגוף?? אוה לתשובתך בהקדם

21/07/2008 | 08:00 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

בדרך כלל אין נזקים קבועים מתגובה אלרגית שטופלה בזמן. רק חשוב לזכור את האלרגיה לפני ה פעם הבאה שתדרשי ל CTA

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)