איך לקרר את הגוף בגל חום כשאין חשמל?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/05/2020 | 23:37 | מאת: א

יש לי פוביה קשה ממכת חום שהתחילה לפני כשנה, מסתבר שיש דבר כזה, https://phobia.wikia.org/wiki/Aestophobia אני בן 33 בריא עד כמה שאני יודע למעט OCD והתקפי חרדה (יכול להגיע לסינוס טכיקרדיה של 140 ויותר - כשאני רגוע הוא 75-80) ולוקח מדי פעם פרולול 10 מ"ג וקלונקס. גר באזור תל אביב. בקרוב עומד להיות פה גל חום כבד וממושך של קרוב לשבוע... אני כמובן מתכוון להישאר בבית במזגן. השאלה שלי מה עושים אם יש הפסקת חשמל? נראה לי שדי סביר שזה יקרה. חשבתי על מקלחות קרות אבל קראתי שיש כאלה שטוענים בטווח הארוך זה דווקא גורם להתחממות של הגוף... https://theconversation.com/health-check-do-cold-showers-cool-you-down-71004 מה דעתך? לשפוך על עצמי מים קרים? לשים קרח בבתי השחי? מה בקשר לפרולול שאני לוקח מדי פעם? הבנתי שהורדת הדופק יכולה לאי סבילות לחום כי הלב לא מצליח להזרים מספיק דם לקרר את הגוף. מצד שני התקף חרדה שאני כנראה יחטוף אם אני לא יקח נראה לי שיכול להעלות את חום הגוף כי אם הלב דופק מאוד מהר זה קצת כמו פעילות גופנית? אני בחרדה גדולה... תודה

אתה יכול להמשיך לקחת את התרופות לי חשש. לגבי הקירור, אפשר לעשות מקלחות קרות מדי פעם, ואפשר להתיז על הגוף מי ברז, לא קרים מדיי ולהפעיל מאוורר, תסדר לך אחד קטן כזה שעובד על בטריות ולא חשמל. והדבר הכי חשוב, הסבירות לסבול ממכת חום כאשר אתה נמצא בבית ולא מתחת לשמש היא כמעט אפסית. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)