האם נטילת אנטיביוטיקה לא לשווא מסוכנת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/05/2020 | 16:03 | מאת: יוסף

ראיתי היום כתבה , שנטילת אנטיביוטיקה לשווא יוצרת סיכון אדיר לגוף מבחינת חיידקים עמידים . האם זה נכון גם לגבי נטילת אנטיביוטיקה *כשצריך* אבל הרבה במהלך החיים? לדוגמא. יצא לי בשנה האחרונה בלבד שאני זוכר ליטול כמויות גדולות של אנטיביוטיקה פעם אחת בגלל דלקת גרון מאובחנת, פעמיים בגלל זיהום כלמידיה וזיבה מבת הזוג , פעם אחת בגלל ניתוח, ואפילו פעם אחת קוקטייל בגלל הילקובקטור קודם כול. האם הכמויות שציינתי הם באמת ענקיות כפי שנראה לי? והאם בכללי נטילת אנטיביוטיקה בצורה מרובה *גם כאשר צריך אותה יוצרת את אותה סכנה? או שזה יותר מכוון למקרים שבהם אנשים נוטלים אנטיביוטיקה ללא סיבה- לדוגמא בעקבות מחשבה שלהם שזה ישפיע על נגיף מה שקורה הרבה כפי שתואר בכתבה תודה רבה

צריכה מוגברת של אנטיביוטיקה מובילה לחיידקים עמידים, לא משנה אם המטרה הייתה מוצדקת או לא.

12/05/2020 | 20:04 | מאת: שאלה נוספת ברשותך

אשאל בשפה פשוטה של אדם שלא מבין רפואה. כדי שאדע להעביר את המידע הזה הלאה כי זה מאוד חשוב נטילת אנטיביוטיקה מוגברת. לא תוביל לכך שעצמאית הגוף שלי יפתח פתאום מחר זן עמיד עצמאית. אלא זה תהליך ארוך. אלפי אזרחים נוטלים אנטיביוטיקה באופן מוגבר. וגורמים לכך שחיידקים נפוצים שעוברים אצלם יוצרים לאט לאט עמידות בעקבות היכרות עם התרופה שוב ושוב וכך הם מגיעים חזרה לאוויר אחרי שעברו מוטציה , כשהם כבר בצורה עמידה ומסכנים אנשים לעתיד זאת אומרת שבעיקרון אדם שלא נטל ולו כדור אחד בחיו של אנטיביוטיקה יכול פשוט ״לחטוף״ חיידק עמיד, שעבר מוטציה בגופם של אנשים אחרים. ואז כאשר הוא יטול אנטיביוטיקה היא לא תשפיע האם אני צודק בצורה שאני מתאר את זה?

צודק לגמרי. זו בעיה כלל עולמית של שימוש יתר באנטיביוטיקה והמשמעות העתידית של כך היא עגומה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)