תוצאות נמוכות גסים בדם במיון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/05/2020 | 23:18 | מאת: אופיר

הייתי במיון עקב כאבי בטן וגב. עשו לקטט,יצא גבוה 2.74. נתנו אינפוזיה ויצא 2.47. עדיין מעט גבוה. גזים בדם, תוצאות מוזרות Ph 7.321 Pco2 52.6 Po2 18.1 Hco3 26. Abe -0.4 So2 21.7 כתוב דוח זה מכיל תוצאות פניקה.... כלומר po2,so2נמוכים במידה קיצונית צילום חזה ובטן תקינים ובכל זאת שוחררתי, כתוב מצב יציב....המשך מעקב רופא, רופא גסטרו. אני לא מבין מה קורה.... האם אני בבעיה?

03/05/2020 | 00:03 | מאת: אופיר

האם במידה ואחלה או חליתי בקורונה אין סיכויי לשרוד?

בדיקת הגזים הזאת היא מדם ורידי, אין משמעות לערכים שציינת. בדיקת גזים מפוענחת בהתאם לסיטואציה ולמצב הקליני. אם שחררו אותך מהמיון זה אומר שלא הייתה לך בעיה רפואית שמצריכה המשך בירור באשפוז.

יש סיכוי טוב לשרוד

04/05/2020 | 13:38 | מאת: אופיר

הלקטט היה גבוה נצפתה ירידה בבדיקה השנייה. האם במקרה של חשש מסרטן לבלב היו משחררים אותי הביתה? כיצד זה עובד?

למה יש חשד לכך?

04/05/2020 | 21:59 | מאת: אופיר

יש לי כאבי גב מרכזי ואי נוחות דיפוזית קלה בבטן כבר כמה ימים. לא כאב חגורה. היתה ירידה במשקל של כארבעה קג)ממאה לתשעים ושש). איני יודע אם קשורה למחלה, לחץ או פחות אכילה בחוץ בגלל הקורונה... בחודש האחרון המשקל יציב. הבדיקה הקלינית במיון תקינה ובדיקות הדם תקינות חוץ מהלקטט כפי שהזכרתי למעלה. עמילאז וליפז תקין ולכן שוחררתי. אני יודע שיש קשר בינוני בין אנזימי לבלב לסרטן...לפני שנה עשיתי hrct לבלב... היה תקין עם קשריות בבטן מקסימום 8 ממ.

אתה צריך המשך בירור אצל הרופא המטפל. המיון הוא רפואה דחופה, לא מיועד לגילוי כל האבחנות והמחלות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)