קושי בנשימה למעלה מחודש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/04/2020 | 22:32 | מאת: מור שר

שלום, לפני כחודש וחצי חליתי בברונכית ויראלית, כמה ימים אחכ התפתח קוצר שלא עובר. מאז ועד היום מקבלת אינהלציות, משאפים, 10 ימים סטרואידים 40 מג וכרגע ממשיכה בהפחתה איטית בהדרגה. הטיפולים לא מקלים והקוצר מתגבר ונחלש מעצמו ללא קשר לכלום. בדקו לב, בלוטת תריס, כבד, כליות, הכל תקין. טופלתי גם באנטיביוטיקה בחשד לדלקת ריאות בשבוע השני של המחלה. צילום ראות יצא תקין מאז. אין שיעול בכלל, אין חום. בדיקת קורונה יצאה שלילית. מה נשאר לעשות? אני לא ישנה, לא עובדת, מרוכזת בלנשום 24/7. זה לא נראה כמו התקף חרדה. במיון טענו שזה קוצר של אסטמה ושחררו הביתה. אני אסמטית אבל מטופלת בסינגולר קבוע. מעולם לא היה לי התקף שנמשך ימים ככה ובטח לא חודש וחצי. מיואשת ואובדת עצות.

שלום, את הדברים שלא מסתדרים קשה מאוד לתת עצות מרחוק. בכל מקרה הייתי ממליץ על בדיקת אקו לב, תפקודי נשימה ו-CT חזה מסוג HRCT.

15/04/2020 | 10:59 | מאת: מור שר

תודה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)