חומר ניגוד יוד בבדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/08/2019 | 14:05 | מאת: דפנה

שלום, אני אישה בת 49, כל חיי ועד לפני כשני חודשים אני הייתי מזיעה המון בקיץ (וגם לא מעט בחורף). ממש כל הגוף שלי בקיץ היה נוטף בזיעה רבה מכף רגל ועד ראש ומרטיב את כל בגדיי, כשהפנים שלי גם רטובות לגמרי ומטפטפות מזיעה. בלי קשר, לפני כשני חודשים עשיתי בדיקת סיטי בטן עם חומר ניגוד יוד גם בשתייה וגם בהזרקה, ומאז ההזעה שלי פחתה באיזה 95 אחוז לפחות. שאלתי - האם יש קשר לקבלת היוד בבדיקת הסיטי בטן לבין הפסקת ההזעה הקטסטרופלית שהיתה לי כל חיי ? תודה מראש :)

דפנה שלום, האמת, אין לי מושג אבל אני אברר בספרות, לא ידוע לי קשר כזה אבל מעניין. הקשר היחיד שייתכן הוא בדברים הקשורים בבלוטת התריס. אבדוק ואעדכן.

04/08/2019 | 19:19 | מאת: דפנה

תודה רבה! מחכה לעדכון, שבוע טוב לך!

עדכון קטן. כרגע מה שזה נראה הכי סביר, אם כי אין לי ביסוס ב 100%, שסבלת ממחסור של יוד בגוף, בחלק מהמקורות מתואר שחסר של יוד יכול לגרום להזעת יתר, ובעצם קבלת חומר הניגוד פיצה על חסר היוד שיש לך. כעת נראה לי זה ההסבר הכי סביר. במידה ויהיה עוד משהו אכתוב.

08/08/2019 | 13:27 | מאת: דפנה

תודה רבה לך ד"ר!

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)