שבר בצלעות - שאלה למומחה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/05/2019 | 12:44 | מאת: תמר

שלום, שבוע שעבר נפלתי ואני חושבת (בטוחה כמעט ב-100%) ששברתי צלע. מאז הנפילה מאוד כואב לי בכל תנועה, ובמיוחד כשאני שואפת אויר, מנסה להסתובב או להרים יד וכמובן אם אני מתהפכת מתוך שינה. כמו כן, יש לי אוסטאופורוזיס עקב הפרעות אכילה (אולי זה קשור?). מה היית ממליץ לעשות בנתיים עד שהשבר יתאחה? האם יש פעולות שעדיף להמנע מהן? האם עליי דווקא לבצע פעולות שגורמות לכאב מתוך עקרון שהן יכולות לחזק את האזור הפגוע? לאחר התאחות השבר, מה היית ממליץ לי לעשות על רקע האוסטאופורוזיס, כדי להקטין סיכון לשבר חוזר? אני בת 31 ומבצעת פעילות ספורטיבית על בסיס קבוע. תודה על התשובה!

20/05/2019 | 13:20 | מאת: תמר

לא ציינתי שמהתחלה לא נגרם שום שטף דם או פגיעה חיצונית. הכאב (המאוד חזק) הוא פנימי ומורגש בכל תזוזה, גם אם רק לצורך נשימה

תמר שלום, לפי התיאור ייתכן בהחלט ששברת צלע. לגבי השבר עצמו בצלע אין המלצות מסוימות שעזרות לתהליך האיחוי, אבל ההמלצה המאוד חשובה היא לקחת משככי כאבים עד שאת נושמת בחופשיות ללא הגבלה. העדר נשימות עמוקות גורם לתמטים בריאה, ז,א חוסר אוורור, ומהווה קרקע פוריה להתפתחות דלקת ראות. לכן יש לקחת נגד כאבים ולהמנע ממאמצים כואבים בתקופה הזאת, לציין שהתקופה יכולה להיות 2-3 שבועות אפילו. לגבי אוסטרואפורוזיס, יש צורך בסקר מעבדתי למרכיבי תזונה במיוחד קלציום וויטמין D ולקחת החזרים בהתאם. מומלץ במיוחד לאור גילך הצעיר להיות במעקב אנדוקרינולוג טוב. צריך לקחת את האוסטאופורוזיס בריצנות ולטפל בזה כמו שצריך. כל טוב

20/05/2019 | 17:20 | מאת: תמר

שלום ד"ר חוסאם, אני מאוד מודה לך על התגובה המהירה. אני נמצאת תחת מעקב של אנדוקרינולוגית וכמובן שגם לוקחת סידן וויטמין D ומבצעת פעילות גופנית בונת עצם לפי ההנחיות. אתחיל לקחת משככי כאבים. שוב, המון תודה!

בכיף. כל טוב שיהיה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)