כאב ראש עשיתי סי טי אתמול ראש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/01/2019 | 11:02 | מאת: מתן

עשיתי סי טי אתמול ראש ועמוד שדרה ושהכניסו לי חומר ניגוד הוריד התפוצץ כל היד שלי נפוחה אולי החומר ניגוד נשאר ביד ללא כאבים ויש לי כאב ראש שלא עובר ללא חום. זה דבר נורמלי?

שלום, שני דברים: 1. לגבי חומר הניגוד, לרוב חומר ניגוד שנשאר ביד באזור ההזרקה לא גורם שום נזק, ניתן לטפל בקירור מקומי והרמת יד לצורך הורדת הנפיחות, במידה ומתפתח כאב עז, נימול בידיים, חיוורן של היד יש לפנות מיידית לבדיקת רופא. 2. כאבי הראש: נושא גדול שלא ניתן לתת תשובה מדויקת דרך פורום, במידה וה- VT היה תקין ואין חום או סימני זיהום מערכת עצבים מרכזים, אז רוב הסיבות מסכנות החיים נשללו. ייתכן וכאבי ראש יימשכו תקופה, ייתכן מיגרנה או כאבים מסיבה אחרת. יש לקחת טיפול טוב נגד כאבים ולהמשיך בירור נוירולוגי.

22/01/2019 | 15:33 | מאת: מתן

אני מתכוון הכאב ראש התחיל מאז הסיטי יכול ליהיות מהקרינה או מהחומר ניגוד?

למה עברת את הסי טי מלכתחילה?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)