נגישות
נגישות

חבלת ראש אצל ילד בן שנתיים וחצי והקאה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/11/2018 | 21:03 | מאת: עדי

שלום.בני בן שנתיים וחצי. נפל היום על הרצפה וילד אחר נפל עליו והם קיבלו מכ ה אחד מהשני בראש. הילד פגע עם המצח שלו בחלק האחורי של הראש של בני. לילד התנפחה בליטה במצח. לבני לא היה שום סימן בחלק האחורי. כעת, לאחר 5 וחצי שעות בני השתעל מתוך שינה והקיא. בהתחלה הקיא ליחה ומיד לאחר כך הקיא את האוכל שאכל 4 שעות לפני כן. האם דורש מיון? איך אדע אם הקיא מהשיעול או מהמכה? האם מכה שכזו עלולה להיות מסוכנת? האם העובדה כי לילד השני התנפח המצח מעידה על חוזק המכה? אני יודעת שנגה מאחורה מסוכנת בשל דימום. מה עלי לעשות ? לחוצה מאד...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עקרונית הקאה אחת לא נחשבת לגורם סיכון לחבלת ראש משמעותית, לציין שאצל ילדים וגם מבוגרים לעתים יש הקאה לאחר שיעול וזה נורמלי. במידה והילד התנהג באופן רגיל לאחר החבלה ולא היו סימנים של שינוי התנהגותי, בחילות, כאבי ראש עזים או פרכוסים הסבירות לחבלת ראש משמעותית הינה נמוכה, תיאור החבלה לא נכנס תחת הקטגוריה של "חבלת ראש משמעותית" לפי נוהל משרד הבריאות. דברים שיש לשים אליהם לב: הקאות חוזרות או בחילה מתמשכת. פרכוסים. כאבי ראש עזים. ישנוניות. שינוי בהתנהגות לרבות ישנוניות מעבר לרגיל. חולשה של גפיים. למרות האמור לעיל, זה נחשב להמלצה כללית ואינו מחליף את הרופא המטפל בתור יעוץ רפואי פורמלי. כל טוב

כמובן בהופעה של אחד התסמינים שהוזכרו מעלה יש לגשת בדחיפות לחדר המיון.

25/11/2018 | 07:50 | מאת: עדי

תודה רבה על המענה לא הקיא דוב ומרגיש טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)