FIBRINOGEN קצת מוגבר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/09/2018 | 13:07 | מאת: שלום

שלום כחלק מבירור בעקבות המוגלובין ברמות הגבוהות של הנורמה, בוצעה בדיקת קרישה. PT-PTT-INR בטווח התקין. FIBRINOGEN יצא 470 כשהנורמה היא בין 140-400. האם יש לזה משמעות כלשהי? זה מעיד על בעיה כלשהי? זה גורם סיכון כלשהו? תודה

היי שלום, קרוב לוודאי שהבדיקה נלקחה במסגרת בדיקת תפקודי קרישה ולא למטרה ספציפית. פיברנוגן הוא חלבון בעל תפקיד במערכת קרישת הדם. הוא עולה במצבי דלקת או סטרס גופני, ואינו ספציפי, הרמה המעט גבוהה לא אומרת משהו בפני עצמה. לבדיקה אקראית כזאת אין ערך בפני עצמה אלא יש צורך בלפרש אותה כחלק מכל הבירור. הרבה פעמים אינה רלוונטית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)