סטרידור שיעול נבחני במבוגר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

31/08/2017 | 01:32 | מאת: ברק

שלום בן 25 , מעשן. בחצי השמה הריונה היו לי שתי אירועים של סטרידור עם שיעול נבחני בעקבות מחלה וירלית. היה שיעול נבחני חזקשלרעש של שריקה שנשמתי פנימה ותחושת גוש בגרון. רופאת המשפחה רשמה לי פרדניזון שעזר. חייב לציין שהאירוע ממש הפחיד אותי ומאז אני מוטרד (ואולי זה נשמע מצחיק) אבל ממש פוחד להיות חולה. האם סטרידור בגילי הוא מסוכן? האם מדובר בדבר חמור או שפשוט מפחיד יותר מסוכן? תודה רבה

בדרך כלל סטרידור מסוכן יותר בילדים. השאלה האם זה נגרם בגלל מחלה וירלית או תגובה אלרגית. האם היה נפיחות שפתיים בנוסף? האם נלקחו בדיקות לשעלת?

01/09/2017 | 23:59 | מאת: ברק

תודה על תשובתך לא היה שום דבר שמצביעה על אלרגיה לא היה נפיחות בשפתיים וזה היה במהלך צינון/שפעת (בשתי הפעמים) לא נלקחו בדיקות שעלת אך היה מדובר במחלת חורף רגילה עד מה שהרגשתי בין המקרים היה רווח של כ3 חודשים הייתי בבדיקת רופא אאג שאבחן את זה כלרינגיטיס האם ישנה סכנה? תודה רבה

בעיקרון לרנגיטיס לרוב אינה מחלה מסוכנת במיוחד אצל מבוגרים ומצריכה טיפול שמרני בלבד. האם בבדיקת רופא האא"ג הוזכר בצקת במיתרי קול?

11/09/2017 | 23:15 | מאת: ברר

תודה רבה על נכונותך הרבה לענות ועל מהירות התגובה לא הוזכר למיטב זיכרוני בצקת האם אינהלציית בודיקורט יעילה כמו טיפול בכדור פרדניזון? האם בגדול המצב לא צריך להפחיד אותי? שוב תודה רבה

ברק שלום, קודם כל המצב לא אמור להפחיד, הסר דאגה מליבך. שנית, בודיקורט הוא חומר בעל מולקולה קטנה שממשיך עד הריאה, אפשר לנסות אינהלציה של DEXACORT, מאמין שזה יעזור.

13/09/2017 | 23:00 | מאת: ברק

דר חוסאם רק רוצה להודות לך על המענה והיחס המצויין דרך הפורום. תודה מכל הלב

בכיף . תודה לך.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)