החייאה במקרה של דום לב ותיעוד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/08/2017 | 03:47 | מאת: שי

אדם שעשו לו החייאה עקב דום לב. האם קיים איזה שהוא תיעוד שמוכיח שהדבר נעשה (הבנתי שאמורים להקליט על סרט רישום מה שנעשה בין שוק לשוק)? תודה על העזרה.

שי שלום, במד"א בד"כ יש רישום, לא חייב שיכלול את כל מהלך ההחיאה. בבתי החולים לא נוהגים להדפיס את הרישום של מהלך ההחיאה כולה, יש החיאות שאורכות הרבה מאוד זמן, גם הקצרות זה ממוצע של חצי שעה. אני לא רואה שום סיבה שצוות רפואי לא יגיד את האמת. השאלה קצת מוזרה חייב לציין.

30/08/2017 | 19:20 | מאת: שי

אם כך, במקרה ואדם בזמן אשפוזו בבית החולים נכנס למצב של אסיסטולה, וההחייאה לא נמשכה יותר מ-10 דקות וקבעו את מותו (אתה ציינת שלרוב ממוצע של חצי שעה), האם זה מסתדר? והאם במקרה כזה על הצוות הרפואי כן לשמור תיעוד כלשהוא ממהלך ההחייאה (בכל זאת זה זמן הרבה יותר קצר מהממוצע)? ואגב החייאה במקרה כנ"ל מה מהלכה? שוב תודה

זה כן מסתדר. בעניין החיאות כל מקרה לגופו, אי אפשר לדבר באופן כללי. משך ההחיאה תלויה בהרבה גורמים. לגבי התיעוד, זה גם תלוי אם החולה היה מחובר למוניטור שרושם ומתעד או לא. מהלך החיאה כזה באופן כללי כולל עיסויי חזה ומתן אדרנלין, ללא שוק חשמלי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)