טרמדס OD

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/06/2017 | 16:48 | מאת: אור

שלום, הטרמדקס פלאשטאב 50 מ"ג הוחלף לטרמדקס 300 מ"ג OD. אתמול בערב לקחתי כדור 1 ואחרי כ- 4 שעות הקאתי הכל כולל האוכל. התעוררתי בצהרים ולא הספקתי לראות רופא. יש לי כאבים בקיבה ובחילות וחולשה כללית. ועדיין התכווצויות שרירים לא רצוניים בכל צד שמאל של הגוף. (כנראה תופעת לוואי של הטרמדקס) השאלה שלי היא: מה לדעתך יכול להקל עליי כרגע? (מאתמול בערב אחרי שהקאתי לא לקחתי שום כדור נוסף) תודה מראש אור

שלום אור, בשלב הזה אפשר לחזור לטרמדקס פלאשטבס מתחת ללשון, עד שיעבור זעם לחלוטין. הייתי מוסיף ארקוקסיה או אטופן אבל כעת בגלל הכאבים באזור הקיבה הייתי מחכה עם זה קצת, מתחיל טיפול באומפרדקס/לוסק למשך מספר ימים ואז מתחיל את הארקוקסיה/אטופן.

24/06/2017 | 12:44 | מאת: אור

כך עשיתי היום בבוקר. "חזרתי" לטרמדקס פלאשטאב 50 מ"ג. הבעיות שלי בקיבה התחילו מנוגדי דלקת שאינן סטרואידים. קיבלתי בעבר ארקוקסיה -הקאתי ואיבדתי את ההכרה. ואטופן 600 מ"ג - לא עזר. (אח"כ קיבלתי 2 זריקות דיספרוספאן) יש לי חומציות יתר בקיבה וריפלוקס וכל כדור "בשחרור מושהה" לא נשאר ואני מקיאה אותו. זאת הסיבה שציינתי שהטיפול בעירוי היה הכי יעיל ומהיר ותוך 20 דקות חשתי שיפור ניכר והיתה הפוגה בדלקת כמעט שנה שלימה. לצערי, מלבד חדר מיון אין לי דרך לקבל טיפול אישי ויעיל ואני נאלצת לסבול כשהתוצאה ידועה מראש. חשבתי לעצמי שהחומר הפעיל בטרמדקס לא יעשה בעיה כמו החומר הפעיל בארקוקסיה, ולכן לקחתי את הטרמדקס OD, אבל, כאמור הקיבה שלי חושבת אחרת... אני צריכה לפתור גם את הבעיה של הקיבה ולגשת לגסטרולוג. בכל מקרה, תודה לך על המידע המקצועי. תודה אור

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)