אורובילינוגן גבוה בשתן ותרופות אחרות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/02/2017 | 19:12 | מאת: נוי

אורבילינוגן 2 בשתן האם תוצאה גבוהה זו יכולה לנבוע משימוש בתרופות? לאחרונה נוטלת רסיטל.ואתופן וכשלומדת רטלין ........

26/02/2017 | 07:35 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רמת urobilinogen אכן יכולה להיות משנית לשימוש בהרבה תרופות, מביניהן אתופן. המנגנון הינו הרס של תאי הדם האדומים ומכאן רמת urobilinogen גבוהה בשתן. כדי לקבוע שאכן מדובר בתגובה לתרופה, חשוב לשלול גם סיבות אחרות כגון מחלה אוטואימונית שנקראת אנמיה המוליטית אוטואימונית, בעיות בכבד וסיבות אחרות, לכן אנא גשי אל רופא המשפחה וגם אל רופא המטולוג לצורך המשך בירור בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)