האם קווקר (שיבולת שועל) מוריד כולסטרול?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/04/2010 | 17:22 | מאת: עו"ד אילן קרייטר

שמעתי שאם לוקחים כפית או שתיים בבוקר (לא זכורה לי הכמות) של קווקר(שיבולת שועל) על קיבה ריקה - עם עוד משהו שנאמר לי ושכחתי, נדמה לי שמן זית - מורידים כולסטרול. האם מישהו יודע פרטים על כך ואם זה מועיל.

03/05/2010 | 09:07 | מאת:

עו"ד אילן קרייטר שלום, שיבולת שועל בהחלט מסייעת להורדת הכולסטרול כיוון שהיא מכילה תכולת סיבים תזונתיים גדולה המעכבים את ספיגת הכולסטרול מהמזון ועוזרים להורדת רמות גבוהות של כולסטרול. . כפית אחת או שתיים לא יספיקו ומומלץ לצרוך יותר מכך, בעיקר אם שאר התזונה שלך לא מכילה הרבה סיבים. כמו כן, מומלץ להרבות בכל שאר המזונות המכילים סיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). בנוסף, מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר

03/05/2010 | 16:17 | מאת: עו"ד אילן קרייטר

תודה הדר שמאלי על התשובה המפורטת והמהירה. עו"ד אילן קרייטר אילן קרייטר משרד עורכי דין ונוטריון רחוב רוטשילד 10 בת-ים טלפון: 03-5064222 סניפים: בבת-ים ובקריית אונו