שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/03/2010 | 16:13 | מאת: שיר

הדר שלום מתשובותייך כאן הבנתי ששיבולת שועל עוזר להוריד את הכולסטרול ברצוני לדעת מה הכמות היומית הדרושה? ובנוסף יש בסופר סובין לבד או שיבולת שועל לבד או סובין-שיבולת שועל, מה מביניהם המומלץ? האם כדאי לשלב באופן יומי גם זרעי פשתן?אם כן מה הכמות המומלצת? לתשובתך אודה שיר

07/03/2010 | 15:09 | מאת:

שיר שלום, שיבולת שועל אכן בריאה ומומלצת מאוד כיוון שהיא מכילה הרבה סיבים תזונתיים המסייעים לספוח את עודפי הכולסטרול. קשה לקבוע את הכמות היומית הדרושה כיוון שאינני יודעת מהם הרגלי האכילה שלך והאם את מקבלת סיבים תזונתיים ממקורות נוספים כמו למשל לחם מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת, ירקות ופירות עם קליפתם ועוד. בגדול, יש להעדיף תמיד צריכת מזונות המכילים סיבים על פני אלו שלא. (למשל, לחם מלא על פני לחם לבן) אני ממליצה לך לקבוע תור לדיאטנית/ תזונאית שתוכל לבנות עבורך תפריט המתאים לצרכיך ולמטרותיך לפי בעיות הבריאות, משקל, גובה וכו. בריאות שלמה ושבוע נפלא, הדר