כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

28/02/2010 | 10:56 | מאת: נטי

בבדיקות דם תקופתיות קיבלתי תוצאות של כלוסטרול גבוה 220 וכן ערכים גבוהים של כלוסטרול רע. יש לציין כי אי לא לוקחת גלולות נגד הריון, לא סובלת מעודף משקל נמנעת ממזונות מטוגנים ובתפריט שלי משולבים ביו השאר שיבולת שועל, ירקות ודגנים מלאים. כמו כן יש לי תת פעילות של בלוטת התריס. האם תת הפעילות יכולה להשפיע על ערכים אלו? ומה ניתן לקחת על מנת לוריד את הערכים? תודה

01/03/2010 | 08:41 | מאת:

נטי שלום, ישנו קשר ישיר בין תת פעילות בלוטת התריס וכולסטרול גבוה. בתת פעילות של בלוטת התריס יש האטה בחילוף החומרים בגוף, התהליכים בגוף נעשים איטיים יותר ועקב כך יש פחות הפרשה של הכולסטרול מהגוף בנוסף נפגעים גם תהליכי בקרה על ייצור עצמי של כולסטרול. האם פעילות הבלוטה שלך מאוזנת על ידי תרופות (אלתרוקסין)? האם את מקפידה לעסוק בפעילות גופנית? פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב וכמו כן מצוינת לחילוף חומרים מאוזן. מומלצת פעילות אירובית כמו למשל הליכה מהירה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא NFN של סופהרב, זהו ניאצין ללא תופעות בעירה המסייע להוריד את ערכי הכולסטרול הרע, LDL, ולהעלות את הכולסטרול הטוב, HDL. יש ליטול 2-3 טבליות ביום למשך 3 חודשים ולעשות בדיקות חוזרות. לקריאה על תת פעילות של בלוטת התריס: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=289 לקריאה על NFN: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 בריאות שלמה, הדר

01/03/2010 | 12:18 | מאת: נטי

אכן אני נוטלת אלקטרוסין אך לא עוסקת בפעילות גופנית.. תודה