סידן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/01/2010 | 22:51 | מאת: לי

היי הדרבבדיקת צפיפות העצם נמצא שיש לי מחסור בסידן ובריחת סידן אני נוטלת כדורים לעליית הסידן מה את ממליצה לי לאכול בכדי לגרום לעליית הסידן? תודה על תשובתך

01/02/2010 | 17:59 | מאת:

לי שלום, המזונות המכילים הכי הרבה סידן הם: טחינה - שומשום, טופו, שקדים, אגוזי ברזיל, מוצרי חלב (אך הם גם עשירים בזרחן שמפריע לספיגת הסידן), קטניות, ירקות עליים ירוקים, ברוקולי, תאנים ודגים. אני מקווה שאת נוטלת סידן מסוג ציטראט . לסידן ציטראט יש עדיפות על פני סידן קרבונט. סידן קרבונט הינו אנאורגני, כלומר סינטטי ואילו סידן ציטראט קשור לחומצת ציטראט (קשירה אורגנית, טבעית). סידן בצורת הציטראט אינו מתערב ואינו מפחית את חומציות הקיבה לעומתו סידן קרבונט נספג רק בסביבה חומצית. ספיגתו יעילה פי 4 מזו של הסידן "קרבונט" (ספיגת סידן קרבונט אינה עולה על 20% אצל אנשים בריאים), והוא אינו מעכב ספיגה של ברזל ומגנזיום. בניגוד לסידן קרבונט, סידן ציטראט נספג היטב גם בסביבה אשר אינה חומצית דייה. כמו כן, סידן ציטראט אינו גורם לאבנים בכליות כמו סידן קרבונט. לקריאה על סידן ציטראט + D: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=229&sng=1 בריאות שלמה והמשל שבוע טוב, הדר

01/02/2010 | 23:57 | מאת: לי

הדר שלום אני אכן נוטלת סידן מסוג ציטראט. בנוסף קיבלתי עכשיו כדורים מסוג ויטה קל בגלל בריחת הסידן. האם את ממליצה בנוסף על כדורים אלו?