קפה עם חלב

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/01/2010 | 00:11 | מאת: לירון

היי הדר רציתי לדעת אם יש קשר לכמות שתיית קפה ביום ולהעלאת הכולסטרול. אני שותה כ-3 כוסות קפה ביום ולרוב אני שותה על בסיס חלב(הפוך,נס על חלב) החלב בביתי הוא 3% שומן ובבתי קפה אני מקווה שגם.האם שתיית חלב מרובה או קפה עלולים לעלות את הכולסטרול הרע? יש לציין שיש לי כולסטרול גבוה

31/01/2010 | 18:03 | מאת:

לירון שלום, חלב אכן מכיל כולסטרול אך בכמות לא גדולה. ב 100 מיליליטר חלב יש 9 מ"ג כולסטרול. על מנת לאזן את רמות הכולסטרול יש לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך לאזן את רמות הכולסטרול בדמך, לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? האם את/ה נוטל/ת תרופות כלשהן? והאם את/ה סובל/ת מבעיה בריאותית נוספת? בריאות שלמה ושבוע טוב, הדר

01/02/2010 | 23:29 | מאת: לירון

היי הדר תודה על תשובתך אני בת 30. כולסטרול רע-167 כולסטרול כללי 260 כולסטרול טוב-70 לא לוקחת תרופות, רק חומצה פולית לא סובלת מבעיה בריאותית האם עליי לקחת תוספי מזון להורדת הכולסטרול או שתפריט תזונה נכון יעזור לי בהורדת הכולסטרול? בנוסף האם אין בעיה לשתות ביום כ-3 כוסות חלב (עם קפה,קורנפלקס וכו')? תודה