קיו 10

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/12/2009 | 13:57 | מאת: עפרה

שלום רב הדר שמואלי בעלי נוטל כל יום סימבסטטין 20מ"ג ותרופה להורדת לחץדם-אנלדקס 10מ"ג בבוקר ו-10מ"ג בערב,כמו כן מטופל כבר חודש שני בטרבינאפין 250מ"ג לטיפול בפטרת עור וציפורניים.איזה מינון קיו10 עליו לקחת? מודה על תשובתך,חג שמח,עפרה

12/12/2009 | 16:05 | מאת:

עפרה שלום, אני שמחה לשמוע שאת מודעת לחשיבותו של תוסף התזונה Q10 עבור בריאותו של בעלך. Q10 הינו נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. הסימבסטטין שייך לתרופות ממשפחת הסטטינים, תרופות אלו מורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות. במצב כזה מומלץ ליטול קואנזים Q10 למניעת תופעות הלוואי של התרופה. חשוב לי להדגיש ש Q10 חשוב לכל נוטלי הסטטינים, גם עבור אלו שלא סובלים מתופעות לוואי של התרופה. אני ממליצה לבעלך ליטול Q10 במינון של 60 מ"ג, פעמיים ביום עם הארוחות בשעות היום (לא מומלץ בערב כיוון שבעל אפקט מעורר). אם בעלך סובל מתופעות הלוואי של הסטטינים הוא יוכל במידת הצורך להגדיל את המינון בהדרגה. יש להפריד נטילת תוספי תזונה טבעיים (Q10) מנטילת תרופות כימיות (סימבסטטין, אנאלדקס, טראבינאפין) מרחק של שעתיים על מנת שלא יפריעו לספיגה האחד של השני. בריאות שלמה וחג שמח, הדר

12/12/2009 | 18:47 | מאת: עפרה

להדר תודה על תשובתך לשאלתי בהקדם ,שוב חג שמח ובריאות

31/12/2009 | 16:26 | מאת: יהושע

נ.נ. בפורום רפואי באתר זה כותב הרופא כך: "אין עד היום בספרות הקלינית המקצועית עדויות מוכחות לנזק כלשהוא שנגרם כתוצאה מטיפול בסטטינים מבחינת Q10. אין גם עדויות לכך שטיפול ב-Q10 משנה משהו מבחינה קלינית". האם ברשותך הוכחות אחרות, שאינן ידועות לרופא הנ"ל? היכן ומתי פורסמו? אשמח מאוד לדעת זאת. שנה טובה. יהושע