כולסטרול???

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/10/2009 | 18:04 | מאת: אוהד

אני בן 33 בבדיקות דם האחרונות היו הערכים הבאים: 209 CHOLESTEROL mg/dL 109 TRIGLYCERIDES mg/dL 50 CHOLESTEROL- HDL mg/dL 138 CHOLESTEROL-LDL calc האם התוצאות הנ"ל בסדר? יש סיבה לדאגה?

15/10/2009 | 15:00 | מאת:

אוהד שלום, הטריגליצרידים בערכים תקינים וצרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 109). הכולסטרול מעט גבוה, הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 209), הכולסטרול הטוב, HDL, צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 50), הכולסטרול הרע, LDL , צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 138) והיחס בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 4.18). ערכי הכולסטרול בדמך גבוהים רק במעט אבל אין זה אומר שלא צריך לטפל ולהוריד את ערכי הכולסטרול לרמה תקינה. היום אתה צעיר ואני מניחה שגם בריא אך אם לא תשמור על אורח חיים בריא ערכי הכולסטרול יעלו ויגרמו לנזק. הטיפול הטבעי בכולסטרול הינו הקפדה על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה, נטילת תוספי תזונה ושמירה על משקל גוף תקין. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. בנוסף היא חשובה ביותר לאיזון רמות הסוכר. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. בהנחה ואינך נוטל תרופות אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא פוליקסנול 20 מ"ג, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ואת הטריגליצרידים ולהעלות את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. לקריאה על פוליקסנול 20 מ"ג: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 בריאות שלמה וסוף שבוע נעים, הדר